Nichita dă şase miliarde de lei vechi pentru lefurile restante ale jucătorilor şi pentru plata cantonamentului

Conducta cu bani de la bugetul local alimentează din plin echipa de fotbal Poli Iaşi, deşi la DNA există un voluminos dosar în care procurorii au luat la puricat tocmai modul în care în anii trecuţi s-au scurs banii către clubul din Copou.

Primarul Iaşului a anunţat azi că echipa de fotbal va primi de la bugetul local suma de 600.000 de lei, prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean, cea mai mare parte din sumă urmând a direcţionată către plata restanţelor salariale ale jucătorilor.

„Vom acorda suma de 550.000 de lei pentru restanţele salariale ale jucătorilor pe luna decembrie, în timp ce alţi 50.000 de lei vor fi daţi pentru a acoperi costul cantonamentului de la Poiana Braşov”, a declarat Nichita.

Aşadar, municipalitatea continuă să verse bani grei către clubul din Copou, deşi în acte, pachetul majoritar de acţiuni e deţinut de firma Mobilis.

Cum pe patronii de la Mobilis îi vezi rar prin Copou, e clar că tot Nichita e şeful grupării ieşene, pentru care cotizăm la fel de consistent ca în anii precedenţi.

Anunţul lui Nichita de azi n-a fost deloc întâmplător, vestea fiind dată la numai câteva zile după ce Poli Iaşi a câştigat, surprinzător, în faţa Rapidului cu 2-1, Astfel, primarul încearcă să le închidă gura eventualilor cârcotaşi şi mizează pe faptul că nu vor apărea critici chiar în săptămâna în care tot microbistul sărbătoreşte victoria cu trupa patronată de Copos.

Ca şi cum nu era suficient, Nichita s-a lansat în critici dure şi la adresa lui Simirad. Tot pe tema fotbalului.

Şeful local al PSD, omul nr. 1 al primăriei şi totodată salvatorul lui Poli Iaşi consideră că fotbalul ieşean are un duşman înverşunat în oraş, acesta fiind şeful Consiliului Judeţean, Constantin Simirad.

Nichita a spus că şeful CJ ar dori ca Iaşiul să nu aibă echipă în prima ligă, precizând că Simirad a trimis o adresă „ciudată” către Comisia de licenţiere din cadrul FRF.

„Simirad a spus gaz pe foc la FRF. A trimis o adresă la comisia de licenţiere la începutul anului, în care precizează că licenţierea pentru 2009 nu trebuia făcută, întrucât clubul are restanţe financiare către Consiliul Judeţean. Cei de la FRF m-au sunat miraţi, întrebându-mă ce se întâmplă în acest oraş”, a afirmat primarul Iaşiului.

Ba mai mult, Gheorghe Nichita a spus că numele echipei de fotbal ar trebui schimbat din Poli Iaşi în Simirad, caz în care şeful CJ ar da în mod sigur jumătate din bugetul instituţiei pentru a sprijini fotbalul local.

„Propun ca echipa să se numească Simirad şi ar da probabil jumătate din bugetul CJ către fotbal. A avut coşmaruri că am câştigat cu Rapidul meciul din prima etapă a returului. Să lase ranchiuna şi să sprijine sportul”, a spus Nichita.

Primarul Iaşiului a adăugat că în cazul în care Simirad îşi va schimba atitudinea faţă de fotbalul local, îl va lăuda în fiecare conferinţă de presă.

Administratie, Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)