Chirilă a rămas vice la CJ. Nu pentru mult timp, avertizează pedelistul Şerban

Serban nu renunta in ruptul capului la postul de la CJ

Pedeliştii n-au forţat azi schimbarea liberalului Victor Chirilă din postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. De la şedinţă au lipsit trei consilieri democrat-liberali, caz în care PDL, pentru a pune in practica mutarea, avea nevoie de vreo nouă voturi de la PSD şi PNL pentru a reuşi instalarea lui Constantin Serban.
Se pare însă că nu asta a fost principala piedică, părerile în cadrul PDL fiind împărţite asupra oportunităţii schimbării vicelui liberal. De altfel, Chirilă a părut azi extrem de relaxat, aflând probabil încă de dimineaţă că va mai rămâne în funcţie, măcar un timp.
„Zilele lui Chirilă la CJ sunt numărate. Azi nu s-a putut, pentru că de la noi lipseau trei oameni. Dar mutarea se va produce, cât de curând”, a declarat pentru jurnalvirtual.ro, Constantin Şerban.
Cât priveşte alianţa dintre PDL şi PNL la Iaşi, şansele realizării acesteia sunt minime. Cel puţin deocamdată.
Surse din PDL susţin că pe 22 ianuarie, ar fi avut loc unele discuţii de principiu între reprezentanţi ai celor două partide, convenindu-se ca două zile mai târziu să aibă loc discuţii mai ample. Potrivit reprezentanţilor PDL, liberalii n-ar mai fi venit la întâlnirea respectivă.
De altfel, în PNL curentul pentru o alianţă cu PDL nu pare majoritar. Azi la CJ, mai mulţi consilieri liberali s-au arătat deranjaţi de tonul scrisorii trimisă la finele săptămânii trecute de Dan Cârlan către PNL.
„Nu poţi cere alianţă cu PNL şi să ameninţi că oricum mai mulţi liberali vor trăda pentru a-l pune pe Şerban vicepreşedinte la CJ. Sau poţi cere asta, dar fără nici un efect”, a declarat unul dintre consilierii judeţeni ai PNL.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Chirilă a rămas vice la CJ. Nu pentru mult timp, avertizează pedelistul Şerban”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)