Cum se înoieşte filiala lui Nichita: La tineretul PSD Paşcani, şef a fost pus un vechi abonat la banii publici

Zi de alegeri ieri la PSD Paşcani. N-a fost aleasă conducerea organizaţiei mari, ci cea de la tineret (TSD). Noul şef a fost ales Iulian Moraru, fost trezorier al PSD Paşcani, un tânăr care a deprins deja tainele afacerilor pe bani publici. Moraru a avut doi contracandidaţi, însă aceştia s-au retras strategic din cursă, făcând pârtie celui „condamnat” să câştige.

Potrivit presei păşcănene, Iulian Moraru, fost consilier local în vremea primarului comunist Neculai Răţoi, a prins în 2007 două contracte babane, de 19 respectiv 15 miliarde de lei, pentru firma pe care o conducea. Omul, invatat cu numaratul banilor, a câştigat două licitaţii ale primăriei Paşcani, pentru reabilitarea termică a Casei de Cultură, respectiv construcţia a trei spaţii comerciale în oraş. Tânăra speranţă a pesediştilor păşcăneni a fost recompensata iată şi în plan politic, devenind de vineri seară şef al tinerilor PSD din oraşul de pe malurile Siretului.

Cel care a participat vineri după-amiază la înscăunarea lui Moraru la şefia TSD Paşcani a fost europarlamentarul Cătălin Ivan. De altfel, Ivan, alături de proaspătul şef al TSD Paşcani şi senatorul Florin Constantinescu au fost invitaţi în cursul serii la un post local TV din Paşcani unde au defilat în voie, Moraru nefiind întrebat nimic despre afacerile suspecte din 2007 cu primăria lui Răţoi.

Ivan a repetat că nu va candida împotriva lui Nichita la PSD Iaşi, în timp ce tânărul Iulian Moraru abia dacă a rostit câteva cuvinte, semn că nu discursul e partea sa forte.

Astăzi, la PSD Paşcani vor fi alegeri la municipiu, pentru postul de şef existând deocamdată un singur candidat: senatorul Florin Constantinescu.

„Nu s-a înscris nimeni. Poată să mai apară un candidat sau poate doi”, a declarat Constantinescu, care nu are nici un dubiu că nu va fi reales.

La conferinţa PSD Paşcani de azi e aşteptat să participe şi liderul filialei judeţene Gheorghe Nichita.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)