Răţoi i-a cerut lui Adăscăliţei să se retragă din cursa pentru şefia PSD Iaşi (UPDATE)

Alegeri liniştite azi la Paşcani, unde senatorul Florin Constantinescu şi-a recâştigat poziţia deţinută în fruntea filialei locale.

Competiţia pentru conducerea organizaţiei a fost una formală (Constantinescu a concurat singur), în schimb toţi ochii au fost aţintiţi către confruntarea Nichita-Adăscăliţei de la organizaţia judeţeană.

Interesant, înainte de Conferinţa Municipală a PSD Paşcani, deputatul Răţoi i-a cerut lui Adăscăliţei să nu mai candideze pentru şefia organizaţiei judeţene.

Faptul că în interiorul PSD Iasi se fac deja presiuni pentru a-i asigura pârtie lui Nichita arată că actualul lider al filialei judetene nu se simte deloc confortabil cu ghimpele Adăscăliţei în coastă.

N-a fost singurul semnal de acest gen dat azi la Paşcani. La un moment dat, un bătrânel de peste 75 de ani a urcat la tribună întrebând mirat ce se întâmplă in PSD Iaşi intrucat a auzit el că vrea cineva să-l dea jos pe Nichita din fruntea organizaţiei.

Discursul lui Adăscăliţei s-a dorit a fi unul ofensiv, Nichita replicând apoi la fiecare afirmaţie a vicelui de la CJ.

N-a fost o confruntare dură între cei doi, dar s-a simţit totuşi o oarecare tensiune, care prefigurează o bătălie interesantă pentru şefia PSD Iaşi.

UPDATE: Potrivit newspascani.com, după ce ziariştii incomozi au fost scoşi din sală, în interior s-a declanşat “Jihadul”. Dumitru Pantazi l-a atacat pe Constantinescu, în timp ce Adăscăliţei l-a încolţit pe Nichita, semn că la Conferinţa Judeţeană primarul Iaşului şi-ar putea pierde poziţia de lider. Conferinţa a fost sabotată de unii dintre cei prezenţi în sală. “E scandal mare înăuntru. Vezi că e deschisă o uşă pe lateral”, este mesajul trimis către ziarişti de unul dintre cei prezenţi în sală. Şi aşa a fost. Dinspre una din uşile deschise de cei din sală pentru a se răcori, se puteau auzi disputele verbale. “Nu mai fiţi remorca lui Simirad”, le-a transmis Nichita consilierilor judeţeni ai PSD. Care ulterior, i-a promis lui Ratoi postul de vicepresedinte la filiala judeteana.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Răţoi i-a cerut lui Adăscăliţei să se retragă din cursa pentru şefia PSD Iaşi (UPDATE)”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)