Ştiri pe scurt

Preşedinţii României şi Republicii Moldova, Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu vor fi prezenţi mâine după-amiază la Iaşi, într-o vizită de trei ore. Cei doi vor avea o întâlnire de la 17,30 cu tinerii basarabeni care învaţă în Iaşi, în Aula Universităţii Cuza. În cursul serii, Băsescu şi Ghimpu vor fi primiţi de Mitropolitul ÎPS Teofan.

Primarul Gheorghe Nichita a reacţionat astări, după amenda de 30.000 de lei încasată de la prefectul Dragomir Tomaşeschi. Nichita a spus că nu el, ci prefectul are interese în zona funciară, drept urmare va sesiza DNA. Tomaşeschi a răspuns că Nichita se poate adresa oricui, inclusiv NATO şi ONU.

Un student de 22 de ani a alertat autorităţile. Mai întâi a încercat să se arunce de la etajul 13 al Universităţii Petre Andrei, apoi a fost adus la spitalul de Urgenţe unde şi-a continuat recitalul. A fost necesară intervenţia forţelor de ordine. Tânărul e suspectat că ar fi consumat produse etnobotanice.

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a senatorului Şerban Mihăilescu, fost ministru în vremea guvernului Năstase. Potrivit MEDIAFAX, Mihăilescu e acuzat că primide foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor săvărşită în legătură cu infracţiunea de foloase necuvenite.

Maidanezii nerevendicaţi de stăpâni în 7 zile, vor fi eutanasiaţi. Cel puţin asta propune prefectul Capitalui, într-un proiect de lege, înaintat Parlamentului. Detalii în Gândul.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)