Dublă lovitură pentru primarul Nichita în doar 24 de ore

Mai întai, aseară, la întâlnirea cu studenţii basarabeni, Traian Băsescu l-a pus la punct pe primarul Nichita, reproşând faptul că primarul nu a găsit un sediu corespunzător pentru Consulatul Republicii Moldova la Iaşi.

„De aproape un an nu se găseşte în Iaşi, domnule primar, domnule preşedinte al Consiliului Judeţean, domnule prefect, o clădire adecvată pentru deschiderea Consulatului Republicii Moldova la Iaşi”, a spus Traian Băsescu.

Aflat în sală, primarul Gheorghe Nichita a cerut permisiunea pentru a urca la prezidiu şi a comenta declaraţia preşedintelui Traian Băsescu. „Nu, domnule primar. Daţi întâi clădirea şi apoi interveniţi”, a afirmat şeful statului.

În cele din urmă, primarul Iaşiului a reuşit să ia cuvântul, spunând că a identificat o clădire adecvată.

„Până în acest moment, nu am reuşit cu spaţiile pe care le-am avut noi la primărie să mulţumim Ministerul de Externe din Republica Moldova. Am reuşit totuşi să găsim un spaţiu în centrul oraşului. Sperăm ca soluţia să fie acceptată”, a spus primarul, întrerupt din nou de Băsescu.

„E în regulă domnule primar, am înţeles că nu aţi găsit o clădire adecvată. În rest, e o poveste frumoasă”, a replicat preşedintele Traian Băsescu.

Azi, la prânz Nichita a iesit la atac, vorbind de resentimentele actualului şef al statului.

„Probabil că sunt şi nişte resentimente ale domnului preşedinte vizavi de mine. Am fost colegi de partid cu ani în urmă dar am fost şi adversari în 2009, nu cu mine, ci ca partid în campanie. Probabil că îi este mai plăcut să-l vadă pe domnul Constantin Simirad care a trădat PSD-ul şi a trecut de partea dânsului decât pe mine care am rămas un politician consecvent”, a afirmat Nichita.

PDL a boicotat şedinţa de Consiliu Local. Întrunirea nu s-a mai ţinut

Cea de-a doua lovitură a venit astăzi în Consiliul Local, unde PDL a boicotat şedinţa. Motivul: proiectele introduse în ultima clipă pe ordinea de zi. Şedinţa nu s-a mai ţinut, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care s-au înregistrat şi câteva absenţe de la PSD şi PNL.

„E un semnal de alarmă serios tras de noi. Nu vrem altceva decât respectarea legii. Pentru a vota nişte decizii pe bani publici trebuie să avem timpul necesar pentru a studia materialele. Nu doar mapele de şedinţă, ci şi ordinea de zi e modificată în ultima clipă. Sunt proiecte importante, care trebuie atent studiate”, a motivat viceprimarul PDL. Gabriel Grigore. La peste o oră distanţă a venit şi reacţia lui Nichita.

“M-am uitat la consilierii PDL, conduşi de deputatul Nicuşor Păduraru şi de viceprimarul Grigore şi păreau ca nişte chiulangii din ăia de la şcoală care vor să fugă cu clasa la plimbare în parc. Din păcate, PDL are mintea întunecată, iar consilierii de la Iaşi blochează şedintele de Consiliu Local doar pentru a ieşi în evidenţă la şefii lor de la Bucureşti care astăzi sunt sosiţi la Iasi pentru a analiza activitatea politică a organizaţiei judetene si a face schimbările necesare”, a spus Nichita.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)