Dan Cârlan rămâne şef doar cu numele la PDL Iaşi. Nu el va organiza alegerile interne din filială

Şedinţă tensionată ieri seară la PDL Iaşi. Roberta Anastase, Gheorghe Falcă, Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur au venit la Iaşi pentru a vedea ce e de făcut cu organizaţia condusă de Dan Cârlan.

Patru ore au durat discuţiile, care n-au fost lipsite de reproşuri dure între diverşi oameni din filială. Petrică Movilă, spre exemplu, a avut un contact dur cu Constantin Axinia, iar Daniel Oajdea a atacat actuala conducere a filialei.

Critici au fost lansate şi de Nicuşor Păduraru, tabăra Cârlan încercând să pareze prin lovituri la adresa parlamentarilor, venite de la oameni fideli acestuia, din eşalonul doi al partidului, dar cu functii la deconcentrate.

Atmosfera, calmă la început, s-a tensionat după ora 20, însă şefii de la centru au ascultat atent vorbele membrilor BPJ Iaşi.

Mai important e însă verdictul: Dan Cârlan rămâne şeful organizaţiei, însă puterile sale sunt tot mai firave. Nu el se va ocupa de organizarea alegerilor interne, a spus-o chiar Gheorghe Flutur, în declaraţia dată presei la finalul reuniunii. Poate nu întâmplător, Gheorghe Flutur nici măcar n-a pomenit numele lui Cârlan, spunând doar că scrutinul pentru şefia PDL Iaşi va fi coordonat de echipa celor 4 de la centru şi de parlamentarii filialei.

Cât priveşte varianta aducerii unui „rege” străin în fruntea democrat-liberalilor ieşeni, aceasta cade din start. „Nu e vorba în nici un caz de aşa ceva. A fost o intoxicare a presei”, au răspuns şefii de la centru la una din întrebările adresate de un membru al BPJ.

Cu alte cuvinte, soluţia Ioan Nani a fost aruncată pe piaţă doar pentru a vedea care sunt reacţiile şi eventual, a înlătura o astfel de posibilitate. Meciul rămâne deschis, rezultatul fiind în continuare imprevizibil.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Dan Cârlan rămâne şef doar cu numele la PDL Iaşi. Nu el va organiza alegerile interne din filială”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)