Ştirile serii

• Daniel Oajdea nu se lasă. Azi a trimis o scrisoare deschisă premierului în care solicită să se renunţe la reducerea pensiilor şi salariilor mici. „Nu mai pot da înapoi. Am adunat propunerile oamenilor şi le-am transmis mai departe”, a spus Oajdea. Liderul interimar al PDL Iaşi, Mihaela Popa spune că o eventuală sancţiune împotriva lui Oajdea poate fi decisă doar de conducerea centrală a PDL.

• Luni încep grevele. Există se pare o lipsa de coordonare a centralelor sindicale. CNSLR e cea mai vocală şi spune că pe 31 mai se va opri lucrul în sănătate şi educaţie. BNS se mai gândeşte până mâine dimineaţă. Cartel Alfa ar amâna protestele cu o săptămână. La Iaşi, marţi va fi organizat un miting al profesorilor, în cea de-a doua zi a grevei generale din invatamant. Liderii sindicali estimează peste 2.000 de dascăli la mitingul de la Palat.

• Elena Udrea a combătut în seara asta la RealitateaTV. S-a vorbit de măsurile guvernului, Udrea susţinând că nu există alternativă la scăderea veniturilor bugetarilor. Interesant, au fost câteva atacuri indirecte la adresa colegilor de cabinet. „La mine în minister, după licitaţii, contractele nu se mai majorează cu 50 la sută pe parcurs, cum ştiu că se întâmplă”, a spus Udrea.

• Şi dacă tot vorbim de PDL, nu doar Oajdea e iritat, ci şi Cezar Preda, care i-a cerut demisia ministrului cu banii, Sebastian Vlădescu. „De ce nu aţi cerut de faţă cu preşedintele Băsescu”, l-a întrebat Boc. „Pentru că mă inhibă”, a răspuns Preda.

• În timp ce Iaşul se pregăteşte de revenirea în liga secundă la fotbal, Copoul va găzdui mâine finala Cupei României între Vaslui şi Cluj. Interesul e maxim, biletele s-au dat ca pâinea caldă, iar în oraş vin peste 5.000 de musafiri din cele două oraşe. În faţa Palatului, Timişoreana a instalat caşcarabetele cu bere plus o minge uriaşă, în aşteptarea amatorilor de vizionat partida gratis, pe ecran mare.

• Sondajul minunat cu audienţele TV la Iaşi e publicat azi din nou în Ziarul de Iaşi. Gazeta din Smârdan nu are nici o vină pentru cifrele dubioase, fiind o casetă publicitară. Cine credeţi că e pe primul loc? Iasi TV Life (aşa se scrie?). Minunată consecvenţa Infomass-ului, cea care a scos pe taraba masuratoarea. Întrebare: Aşa-i că jurnalvirtual.ro are traficul cel mai mare din oraş? Răspuns: Greu de spus, dar găsim o casă de sondare şi se rezolvă!

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Ştirile serii”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)