IŞJ: În jumătate din centrele de examen se dă luni bacul. Căutăm soluţii şi pentru restul

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Liliana Romaniuc susţine că în jumătate din cele 49 de centre de examen pentru bacalaureat din judeţul Iaşi se va susţine luni proba de limbi străine.

Ea a mai spus că în 15 centre va fi grevă, iar în alte 10 profesorii sunt încă indecişi.

„Căutăm soluţii astfel încât bacalaureatul să nu fie afectat. Elevii şi părinţii sunt tensionaţi, m-am întâlnit cu reprezentanţii lor astăzi şi am promis că mă implic. Voi merge în fiecare centru să discut cu profesorii, astfel încât să poată fi susţinut bacalaureatul”, a spus şefa IŞJ.

Liliana Romaniuc a declarat că nu s-au făcut presiuni asupra profesorilor din judeţ pentru renunţarea la grevă, ci doar s-a cerut situaţia privind intenţia participării la protest.

„Nu am urmărit să aflăm numele celor care fac grevă, ci doar să ştim unde se face grevă şi care va fi procentul de participare”, a mai spus Romaniuc.

Vicepreşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă a afirmat că nu se poate estima cu exactitate ce se va întâmpla în cursul zilei de luni şi în ce măsură va fi afectat examenul de bacalaureat.

„Cei de la IŞJ spun că în jumătate din centre se va da examenul, dar e greu de anticipat acum. Doar luni vom şti. Eu spun că vom sta bine, pentru că trendul este spre grevă”, a precizat Lăcustă.

Diverse

Comentarii

2 comentarii to “IŞJ: În jumătate din centrele de examen se dă luni bacul. Căutăm soluţii şi pentru restul”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)