Se lărgeşte falia în PNL Iaşi. Fenechiu se bagă peste Adomniţei în treburile filialei municipale

Linişte doar aparentă în PNL Iaşi. În timp ce semnalele lui Fenechiu pro-Nichita sunt tot mai evidente, filiala municipală condusă de Cristian Adomniţei vede cu totul altfel lucrurile.

Liberalii au patru consilieri locali, iar votul acestora va fi decisiv pentru configuraţia la vârful primăriei.

Pentru PNL opţiunea e simplă: lasă totul în mâna lui Nichita sau nu? Logic ar fi ca liberalilor să le convină de minune neînţelegerile dintre Nichita şi Grigore (PDL). De ce să te bagi să-i desparţi când poţi specula conjunctura? Şi totuşi în PNL nu toţi gândesc aşa, cel care dă tonul fiind chiar liderul liberalilor judeţeni Relu Fenechiu.

În ciuda jocurilor sale de glezne, PNL nu poate evita ziua Z, în care va trebui să spună clar dacă îl susţine sau pe Nichita. Pentru că votul pentru un viceprimar PSD va echivala cu un cec în alb dat actualului primar.

Afirmaţiile de azi ale celor doi şefi de filiale (Nichita şi Fenechiu) arată că lucrurile evoluează rapid şi că PSD şi-ar putea impune omul în locul pedelistului Gabriel Grigore.

Altfel, Nichita nu s-ar fi aruncat să dea numele posibililor înlocuitori, iar Fenechiu n-ar fi apelat la celebrul dans pe sârmă.

În filiala municipală condusă de Cristian Adomniţei, alianţa cu Nichita în CL nu e văzută cu ochi buni. Atât Adomniţei cât şi Anghel Ficu au reacţionat în ultimele două zile în acest sens.

Cuvântul decisiv îl va avea însă Relu Fenechiu, care poate hotari în forul judeţean retragerea sprijinului consilierilor care ies din rând. Pâinea şi cuţitul e aşadar la liderul judeţean, însă bucatele aflate acum pe masă vor trebui plătite de toţi liberalii. În 2012, la alegerile pentru primărie!

UPDATE: Iata ce scrie Anghel Ficu pe blogul sau:

«Sunt intru totul de acord cu Cristian Adomnitei in ceea ce priveste schimbarea viceprimarului.

Primarul trebuie lasat sa-si duca crucea incompetentei si superficialitatii impreuna cu echipa sa in mare parte obedienta si sa-si gestioneze cum stie relatiile cu subordonatii.

Eu nu vreau sa fac jocul primarului de a-si schimba oamenii cu care nu se intelege, dar nici nu vreau sa contribui la luptele interne ale PDL-ului, lupte care au ca scop pozitionarea publica, mai mult sau mai putin onesta fata de ieseni.

O parte din PDL vrea VICEPRIMAR iar cealalta parte nu vrea, ii las pe ei sa hotarasca si sa-si regleze raporturile de forte.

Eu o sa ma abtin la acest vot daca va fi pe ordinea de zi si sper ca si colegii mei consilieri sa faca la fel, sa-i lasam sa-si rezolve singuri conflictele de orgolii. Aceste probleme sunt ale lor si nu ale iesenilor»

Politica

Comentarii

8 comentarii to “Se lărgeşte falia în PNL Iaşi. Fenechiu se bagă peste Adomniţei în treburile filialei municipale”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)