Sute de oameni evacuaţi in şase localităţi situate pe malul Siretului.UPDATE:Primarii spun ca e vorba de cateva mii

Prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi a declarat in seara asta că mai multe sute de persoane din şase localităţi ale judeţului Iaşi unde există riscul revărsării râului Siret au inceput sa fie evacuate, pe fondul creşterii debitului râului.

Prefectul a spus că a semnat marţi seară ordinele de evacuare pentru locuitorii din municipiul Paşcani şi din comunele Lespezi, Stolniceni-Prăjescu, Mogoşeşti-Siret, Mirceşti şi Răchiteni, ale căror case sunt în pericol să fie inundate de apele Siretului.

„Vârful maxim de viitură ar urma să fie atins mâine dimineaţă în zona Lespezi şi Paşcani. E vorba de oamenii care stau în zonele din apropierea râului Siret, nu de toţi locuitorii. În total, estimez să sunt câteva sute”, a afirmat prefectul Tomaşeschi.

El a spus că toţi cei evacuaţi vor fi cazaţi la rude, sau, în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, în şcoli şi cămine culturale puse la dispoziţie de primării.

UPDATE: Numai la Pascani, numarul celor evacuati ar fi de 3.000, potrivit primarului Grigore Craciunescu. La Rachiteni ar fi 1.000, Lespezi – 250, Stolniceni – 100, iar la Mircesti si Mogosesti cateva zeci.

Administratie

Comentarii

Un comentariu to “Sute de oameni evacuaţi in şase localităţi situate pe malul Siretului.UPDATE:Primarii spun ca e vorba de cateva mii”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)