Ce spune inspectorul IŞJ Iasi despre subiectele de istorie de la bac

Lăcrămioara Iordăchescu, inspector de istorie şi ştiinţe socio-umane din cadrul IŞJ Iaşi: “Subiectele la istorie sunt de nivel mediu şi acoperă tematica programei de bacalaureat. Cerinţele trebuiau citite cu mare atenţie, fapt recomandat, de altfel, şi de enunţurile primelor 2 subiecte: ”Citiţi cu atenţie sursele istorice….”

În barem se apreciază răspunsurile logice, bazate pe surprinderea cauzalităţii şi utilizarea terminologiei istorice adecvate. Subiectul 3 este un subiect de sinteză care se referă la perioada Evului Mediu, constând într-un eseu despre diplomaţie şi conflict în această perioadă. În aprecierea acestuia se punctează conţinutul ştiinţific, utilizarea limbajului de specialitate, evidenţierea relaţiei cauza-efect şi respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice.”

UPDATE: Sabina Manea, inspector de imagine ISJ Iasi: La examenul de astăzi s-au înscris 6 955 candidaţi, din care 5 467 au susţinut examen la matematică şi 1 488 la istorie. S-au înregistrat 233 de absenţi şi un candidat eliminat din examen pentru fraudă. Ultima probă e examenului de bacalaureat va fi susţinută vineri, 2 iulie.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)