Se reaprinde scandalul Simirad-Adăscăliţei.Care e miza?

Anul trecut şefii CJ Constantin Simirad şi Constantin Adăscăliţei se certau non-stop. Era campanie electorală, a motivat ulterior Adăscăliţei, recunoscând că s-a sărit calul de o parte şi de alta. Relaţiile amicale au durat doar câteva luni, timp în care cei doi au încercat să reia vechea prietenie, şubrezită însă de acuzele dure din toamna lui 2009.

Astăzi în şedinţa de CJ, tensiunile dintre cei doi au răbufnit. Constantin Simirad s-a arătat iritat de amânarea unei hotărâri pentru reabilitarea unor drumuri judeţene, găsind imediat ţapul ispăşitor: Adascalitei.

“N-a trecut hotărârea pentru reabilitarea şi împietruirea unor drumuri judeţene. Prin urmare, domnul Adăscăliţei a gestionat necorespunzător această hotărâre de consiliu şi îi voi lua aceste atribuţii, pentru că trebuie să pun pe cineva care face faţă la aceste solicitări”, a declarat Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean.

Prezent în seara asta la emisiunea Linia Intâi pe TeleM, Constantin Adăscăliţei n-a părut afectat de decizia lui Simirad, încercând să minimalizeze conflictul cu şeful său.

El a spus că presa umflă subiectul şi că e vorba de o chestiune punctuală, care se va rezolva. Adăscăliţei nu l-a atacat pe Simirad, ba dimpotrivă, s-a arătat împăciuitor.

În Consiliul Judeţean, Adăscăliţei trebuie să danseze pe sârmă. Pe de o parte, el trebuie să-i dovedească lui Nichita că episodul scandalului pentru şefia PSD Iaşi a trecut şi că social-democraţii se pot baza pe serviciile sale. Numai că Nichita nu e în relaţii bune cu Simirad, aşa că liderul PSD Iaşi vrea dovezi suplimentare din partea subalternului său că a revenit la matca partidului.

Pe de altă parte, Adăscăliţei vrea să candideze la viitoarele alegeri la şefia CJ pe listele PSD, iar pentru asta trebuie să-i demonstreze lui Nichita că nu e omul lui Simirad, aşa cum s-a speculat în timpul campaniei interne din PSD Iaşi.

Din acest punct de vedere, meciul de azi poate însemna începutul repoziţionării actorilor politici la nivel local.

Administratie, Politica

Comentarii

4 comentarii to “Se reaprinde scandalul Simirad-Adăscăliţei.Care e miza?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)