Vulpoiul Năstase invită bloggerii la acţiunile PSD. Când era premier, punea botniţă presei

Faptul că Adrian Năstase e un politician redutabil nu încape îndoială. E un vulpoi care ştie să atragă prada. Ultima iniţiativă a fostului premier e cea a invitării bloggerilor la Consiliul Naţional al PSD din 16 octombrie.

“Mă gândesc să propun, în interiorul partidului, ca, pe lângă zona specială alocată presei, să inaugurăm şi un spaţiu adecvat care să fie utilizat de bloggerii care doresc să participe la acest eveniment”, susţine Năstase.

Minunată iniţiativă. Sunt bloggeri, mai ales în Bucureşti, cu mii de vizitatori, care au devenit o voce de luat în seamă pentru actorii politici. Şi în provincie, există astfel de bloguri, cu sute de accesări pe zi.

PSD încearcă să cucerească zona virtuală, ceea ce nu e rău deloc pentru un partid politic. Internetul va juca un rol important la viitoarele alegeri, iar blogurile şi site-urile personale vor fi vehicule de care partidele ar trebui să ţină cont în 2012.

Mă întreb dacă Ady Năstase ar fi la fel de prietenos şi atunci când PSD va ajunge la putere. Avem deja experienţa din 2000-2004, când fostul premier nu era deloc curtenitor cu presa. Ba dimpotrivă, încerca prin tot felul de interpuşi locali s-o răpună. Adică s-o cumpere.

Atitudinea lui Năstase merită însă apreciată, chiar dacă eu unul o privesc cu circumspecţie. Poate că şi filialele ieşene ale PSD, PNL şi PDL ar trebuie să mediteze pe această chestiune.

Media, Politica

Comentarii

Un comentariu to “Vulpoiul Năstase invită bloggerii la acţiunile PSD. Când era premier, punea botniţă presei”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)