Cum sprijină primăria un festival important de teatru ce are loc la Iaşi: nu dă nici un leu organizatorilor

Municipalitatea a anunţat programul Sărbătorilor Iaşului. Tot felul de manifestări în program, un ghiveci in care au fost incluse Sărbătoarea vinului, expoziţii de icoane, concursuri de fotografie, concerte în aer liber, scoaterea moaştelor din Mitropolie şi campionatul de fotbal între instituţii.

Nu vor lipsi nici tarabele comercianţilor, oraşul urmând să arate, timp de o săptămână, ca un imens bazar.

Interesant, în programul transmis de primărie figurează şi Festivalul pentru Copii şi Tineret, programat la Teatrul Luceafărul, la care vor fi prezente trupe importante din Polonia, Cehia, Germania, Franţa şi Italia.

Deschiderea manifestării are loc duminică de la ora 18, festivalul urmând să dureze 6 zile.

Primăria ieşeană nu contribuie cu nici un leu pentru această acţiune, deşi a promis că va sprijini manifestarea.

„Ni s-a promis că vom fi sprijiniţi de primărie, dar săptămâna trecută am fost anunţaţi că nu vom primi nici un leu. Noi realizăm că nu sunt resursele financiare de anul trecut, dar o primărie de talia Iaşului nu işi permite să finanţeze cu 30-40.000 de lei festivalul nostru, singurul de acest gen din regiunea Nord-Est şi printre puţinele din ţară? Ce am putea înţelege din acest gest? Că acest festival nu este dorit, prin urmare mă gândesc serios dacă mai are rost să îl mai facem la anul”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi, Oltiţa Cântic, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Pe parcursul celor şase zile vor fi jucate 11 piese, spectacolele fiind programate dimineaţa de la ora 10 şi seara de la ora 18.

Diverse

Comentarii

6 comentarii to “Cum sprijină primăria un festival important de teatru ce are loc la Iaşi: nu dă nici un leu organizatorilor”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)