Bătălia din PDL Iaşi, un meci dur, lung, cu multe necunoscute

Pedeliştii ieşeni spun că pe 6 februarie vor avea un nou şef de filială. Greu de crezut. Calendarul e strâns, iar surse de la vârful organizaţiei spun că mai devreme de luna martie nici vorbă ca PDL Iaşi să aibă un nou preşedinte.

Interesant, primul care a intrat în cursă e Nicuşor Păduraru. Anunţul a fost făcut duminică, pe nepusa masa, la finalul şedinţei CODA a PDL Iaşi. După care, la doar un sfert de oră distanţă, şefii PDL Iaşi au intrat în conferinţă de presă, pe alte subiecte decât alegerile din organizaţie.

Păduraru a aruncat mănuşa, dar meciul din PDL Iaşi se anunţă unul plin de surprize. Nu e clar ce va face Dumitru Oprea, cel care, în aceeaşi conferinţă, atacându-l pe Nichita, a dat de înţeles că e gata să se înscrie în cursa pentru primărie. Acelaşi Oprea a evitat să spună dacă se va bate pentru şefia filialei, adăugând doar că vor fi pagini întregi de candidaţi.

Cine ar mai putea candida la PDL Iaşi? Evident, tabăra vechilor pedişti nu va rata ocazia de a se bate pentru a reveni la butoanele organizaţiei. Vârful de lance ar putea fi Petrică Movilă, poate cel mai vechi membru din fostul PD. Movilă e subestimat de mulţi oameni din filială, dar relaţiile sale cu teritoriul (e singurul parlamentar din judeţ) ar putea cântări enorm în bătălia pentru conducerea organizaţiei. Cu siguranta ca pana la momentul alegerilor vor fi anuntate mai multe candidaturi, dupa care, in functie de desfasurarea ostilitatilor, acestia sa se retraga, unul cate unul, ca in final sa ramana 2-3 candidati.

Pentru PDL Iaşi, varianta cea mai bună ar fi cea a negocierilor între tabere, caz în care s-ar putea stabili la pachet şeful judeţean, şeful filialei municipale, dar şi candidaţii la primărie şi CJ.

Mai mult ca sigur, nu se va întâmpla asta, iar confruntarea va fi una deschisă, spre deliciul presei, dar şi a adversarilor PDL.

Va conta şi ceea ce va spune centrul, dar cum nici la vârful partidului, lucrurile nu sunt tranşate, nu e clar dacă vor fi doar semnale sau se va merge pe indicaţii precise privind numele câştigătorului.

Alegerile din PDL Iaşi ar putea fi cele mai interesante de până acum desfăşurate intr-o filiala ieseana. Şi miza e pe măsură: ultimii doi ani de guvernare cu toate beneficiile de rigoare pentru gruparea câştigătoare plus stabilirea candidaţilor pentru alegerilor din 2012.

Politica

Comentarii

4 comentarii to “Bătălia din PDL Iaşi, un meci dur, lung, cu multe necunoscute”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)