De cine se teme cel mai tare Nichita

Primarul Gheorghe Nichita are o frică teribilă de cei din preajma sa. Dar nu de cei din primărie, care nu mişcă în front, ci de cei din propria filială, PSD, pe care o conduce.

Suspicios din fire, in ultimii ani Nichita şi-a adus în primărie o mulţime de oameni din PSD, pentru a nu-i scăpa din mână. Pentru că în mintea sa, democraţia de la partid poate fi periculoasă, presupunând doar jocuri de culise şi trădări.

În prezent, activitatea filialei a ajuns una simbolică, toate comunicările importante fiind făcute din sediul primăriei. Nichita nici nu mai face conferinţe de presă la PSD, ci preferă să vorbească din Palatul Roznovanu, noul sediu neoficial al social-democraţilor ieseni.

Singurele întâlniri cu presa la PSD Iaşi sunt ţinute în ultima vreme doar de europarlamentarul Cătălin Ivan, însoţit fie de tinerii din filială, fie de vreun consilier local.

Pentru cei care au uitat, PSD Iaşi are o echipă formată din cinci parlamentari, 10 consilieri locali şi vreo 12 judeţeni. O armată întreagă. Partidul are în plus un viceprimar şi un vice la CJ. Nici unul dintre aceştia nu mişcă în front. Teama sau blazare? Posibil ambele.  Singurul ceva mai activ e senatorul de Paşcani Florin Constantinescu, care are o bună prezenţă în media scrisă sau vorbită din oraşul în care a fost ales.

Privită din afară, filiala PSD Iaşi se confundă cu buncărul lui Nichita din primărie. Partidul nu respiră, nu are viaţă şi e croit după chipul şi asemănarea lui Nichita.

Operaţiunea Buncărul se va înteţi, şeful PSD urmând probabil să defileze în campania electorală de la locale alaturi de nucleul fidel fidel, din primărie şi societăţile subordonate. Plus cativa de prin partid. Nichita se teme mai tare de unii tovarăşi social-democraţi, decât de duşmanul din afară.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “De cine se teme cel mai tare Nichita”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)