Gâlceava cu peticirea scărilor de la CJ şi mărinimia unul mogul care nu dă nimic pe gratis

Scările de la CJ vor fi refăcute. De Partidul Conservator. A fost nevoie de vizita mogulului Voiculescu, care omenos din fire, a decis să facă o sponsorizare pentru reparaţii.

Că scările de la CJ arătau ca dracu’ o ştie toată lumea, inclusiv puţinii investitori care au călcat pragul instituţiei din 2008 incoace. Dar ca nişte amărâte de scări să fie refăcute în modul ăsta e o palmă pentru Iasi, marea capitală culturală, în viitor şi europeană.

Dacă Voiculescu e atât de mărinimos, ieşenii îl aşteaptă să toarne măcar un kilometru de pistă la Aeroport sau doi kilometri de asfalt pe strada Vasile Lupu.

Dincolo de hazul întâmplării, la fel de frumoase sunt replicile între şeful independent Simirad, curtat de toate partidele mici, şi vicele liberal de la CJ Victor Chirilă, tot mai prezent in spatiul public in ultima vreme.

Victor Chirilă: “Domnul preşedinte, dacă nu ne abureşte, ca întotdeauna, ar trebui să arate şi contractul de sponsorizare între Partidul Conservator şi Consiliul Judetean. Chiar de ar fi aşa şi ar exista un contract, ar fi un contract ilegal pentru că un partid politic nu poate sponsoriza acţiuni de genul acesta, adică de a face treptele unei instituţii aparţinând statului“.

Constantin Simirad: “Domnul vice ar trebui să păzească la poartă, să vadă cine intră şi cine iese clandestin. E o sponsorizare a  Partidului Conservator. De ce să nu poată un partid politic să sponsorizeze o lucrare la o instituţie publica?  De ce nu? Nu e vorba de instituţie publica, este calea de acces la cladirea Prefecturii şi nu văd de ce nu ar putea face“.

Cât priveşte misterioasa întâlnire Simirad-Voiculescu, faza cu candidatura la preşedinţie pare mai degrabă o perdea de fum, doar pentru a lăsa loc speculaţiilor din presă. Ori e vorba de o colaborare pentru localele din 2011, ori la mijloc e vreo afacere de la CJ, de care mogulul Voiculescu ar fi interesat.

Altfel, n-a venit Voiculescu degeaba la Iaşi, adică doar pentru a-l mângâia pe creştet pe Simirad.

Lucrarile la refacerea treptelor de la intrarea in Consiliul Judetean au inceput ieri. Atit reprezentanti Consiliului Judetean, cit si cei ai Partidului Conservator au refuzat sa faca publica valoarea investitiei.

Administratie, Politica

Comentarii

3 comentarii to “Gâlceava cu peticirea scărilor de la CJ şi mărinimia unul mogul care nu dă nimic pe gratis”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)