Coadă la secţia de votare deschisă la Consulatul din Iaşi al Republicii Moldova (UPDATE)

- Zeci de alegători aşteaptă la coadă pentru a vota la secţia care funcţionează la Consulatul Republicii Moldova din Iaşi.

- La ora 12.00, mai multe autocare cu alegători moldoveni care locuiesc în Piatra Neamţ, Suceava şi Bacău au ajuns în Iaşi. Majoritatea alegătorilor sunt tineri. Unii dintre ei nu au putut însă vota, pentru că aveau la ei doar buletinul de identitate. Votul poate fi exprimat pe baza paşaportului.

- Mai mulţi alegători moldoveni din Iaşi au spus că vor vota în cursul după-amiezii, când speră să nu mai fie aglomeraţie.

- Până la ora 12.30, la Iaşi votaseră deja 343 de oameni. Spre comparaţie, la referendumul din 5 septembrie, la Iaşi votaseră pe tot parcursul zilei 325 de alegători.

- În Republica Moldova, prezenţa la vot până la ora 12.30 era de 23 la sută. Se estimează ca până la finalul zilei, peste jumătate dintre alegători să treacă pe la urne.

UPDATE: La sectia de votare deschisa la Iasi, pana la ora 17.45 votasera deja aproximativ 1.500 de persoane, semnalandu-se in permanenta cozi.

Totusi, Dan Caranfil, fost lider al Asociatiei Tinerilor Basarabeni a spus ca se astepta chiar la o prezenta mai mare la vot in Iasi, avand in vedere miza ridicata a scrutinului.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Coadă la secţia de votare deschisă la Consulatul din Iaşi al Republicii Moldova (UPDATE)”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)