Explicaţiile DNA în dosarul în care judecătoarea Angela Ungureanu e acuzată de luare de mită

Întorsături de la o oră la alta în cazul judecătoarei ieşene Angela Ungureanu, acuzată că ar fi luat 2.500 de lei, drept mită de la o avocată din Iaşi. Aseară, judecătoarea a fost reţinută de procurorii DNA, iar azi, Curtea de Apel urma să se pronunţe asupra emiterii mandatului de arestare pentru 29 de zile.

La prânz, apărătorii judecătoarei primeau o veste proastă dinspre CSM, care a decis suspendarea judecătoarei Ungureanu din funcţie. Spre seară, acelaşi CSM a dat aviz nefavorabil procurorilor DNA privind arestarea preventivă. Cu alte cuvinte, dosarul n-a mai ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel, Angela Ungureanu urmând a fi cercetată în stare de libertate.

Cum motivează DNA reţinerea judecătoarei Angela Ungureanu?

„La data de 27 ianuarie 2011, inculpata Ungureanu Angela, judecător la Judecătoria Iaşi, Secţia Civilă, i-a solicitat unui avocat, denunţător în cauză, suma de 500 de euro cu titlu de împrumut. Cu aceeaşi ocazie, judecătorul Ungureanu Angela i-a dat de înţeles avocatului respectiv că va face demersurile necesare pentru a urgenta tehnoredactarea unei hotărâri judecătoreşti pe care o pronunţase în cursul lunii noiembrie 2010 în cadrul unui proces civil în care avocatul reprezentase interesele legale ale părţii care câştigase procesul, tehnoredactare urmată de semnarea de către judecător a hotărârii. Solicitarea împrumutului s-a făcut în condiţiile în care Ungureanu Angela nu mai discutase niciodată în cadru particular cu persoana denunţătoare, ci exclusiv în context profesional. A doua zi, Ungureanu Angela a primit de la avocat suma de 2.500 de lei, reprezentând împrumutul solicitat, reiterând promisiunea de a urgenta tehnoredactarea şi semnarea hotărârii respective. Procurorii anticorupţie au realizat procedura de prindere în flagrant imediat după primirea banilor”, susţine DNA.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Explicaţiile DNA în dosarul în care judecătoarea Angela Ungureanu e acuzată de luare de mită”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)