Încep jocurile de glezne în PSD Iaşi pentru şefia filialei municipale

Plecarea lui Doru Tompea din fruntea filialei municipale a PSD Iaşi agită apele în rândurile social-democraţilor. Constrâns de prevederile Legii Educaţiei, Tompea a optat pentru postul de rector al Universităţii «Petre Andrei», preferând să rămână simplu membru al PSD. „Am adus la cunoştinţa Biroului Permanent Judeţean al filialei acest lucru, dar am vorbit şi cu Victor Ponta. Nu s-a discutat deocamdată în filială vizavi de un posibil înlocuitor”, a declarat Doru Tompea pentru jurnalvirtual.ro

Cine va fi noul şef al organizaţiei? Surse din PSD Iaşi susţin că Nichita şi-ar dori în acest post un om din primărie, eventual Romeo Olteanu, un personaj şters, dar care nu iese niciodată din cuvântul său.

O parte dintre oamenii cu ceva vechime în filială nu văd cu ochi buni o asemenea manevră, argumentul fiind acela că funcţiile în partid nu trebuie acaparate doar de cei care lucrează în subordinea primarului, la Palatul Roznovanu.

Mecanismul e simplu: Nichita ar pune un pion important la partid, pe care l-ar putea controla fără nici o problemă.

Pe acelaşi raţionament, Nichita vrea să-l impună pe Victorel Lupu (director economic în primărie) drept candidat USL la şefia Consiliului Judeţean. Asta în cazul în care postul va reveni PSD-ului şi nu liberalilor.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Încep jocurile de glezne în PSD Iaşi pentru şefia filialei municipale”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)