Ţaţele sindicale vs Codul Muncii

Codul Muncii este prea aspru cu angajaţii. Şi favorabil angajatorilor. Asta răcnesc sindicatele. Dar ce ar vrea liderul Bogdan Hossu, cel care a anunţat deja că o firmă de construcţii (!?) vrea să sponsorizeze Cartelul Alfa cu un camion plin cu pietre? Salariaţii să fie angajaţi într-o firmă, să li se dea lefuri la timp, indiferent dacă se munceşte (produce) sau nu? Până acum ce împiedica un om de afaceri să dea afară incompetenţii din firmă? Care patron e sinucigaş să concedieze oamenii buni într-o societate? S-au gândit la asta Bogdan Hossu, Marius Petcu sau Dumitru Costin? E drept că unor şefi li se pune des pata, dar asta n-are nici o legătură cu Codul Muncii, ci cel mult cu bunul simţ.

De maine, sindicatele anunţă proteste de stradă. Pentru că n-au forţă şi nici credibilitate, liderii sindicali nu vor scoate pe străzi zeci de mii de oameni. Dar vor mai fi câteva săptămâni de gălăgie, intretinute din besug cu dezbateri din studiourile TV amplasate prin pietele patriei.

Până la urmă ce facem, încurajăm munca sau căutăm la infinit tertipuri pentru a scăpa de corvoadă?

Mulţi vor spune că lefurile în România sunt prea mici în raport cu ceea ce prestează. Perfect adevărat. Bun şi atunci ce facem, doar ne plângem ca ţaţele? În nici un caz banii angajaţilor şi contractele patronilor nu vor pica din cer!

Afaceri, Diverse

Comentarii

2 comentarii to “Ţaţele sindicale vs Codul Muncii”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)