Învinsul alegerilor de la juniorii pedelişti din municipiu vrea reluarea scrutinului. Şeful PDL tineret Iaşi: E regretabil că unii nu înţeleg să piardă (UPDATE)

Vlad Nedelcu, cel care a pierdut ieri la alegerile pentru şefia tineretului PDL pe municipiu, contestă modul în care a fost organizată şedinţa. El a ţinut o conferinţă de presă nu în sediul PDL, ci pe trotuar, în faţa clădirii, motivând că nu a primit acordul conducerii filialei.

„Alegerile au fost organizate în mod abuziv. S-a încălcat statutul. Voi depune contestaţie la CODA, dar şi la Comisia de Etică”, a spus Nedelcu, fiul şefei de la Cadastru, Narciza Nedelcu.

El susţine că la scrutin au fost prezenţi tineri care nu aveau drept de vot şi că un număr important de tineri ai partidului nu au fost lăsaţi să voteze.

„Au ieşit din sală peste 100 de tineri. Vrem reluarea alegerilor”, a afirmat Nedelcu.

Scrutinul a avut fost câştigat de Cătălin Nicoară, directorul Casei Studenţilor.

Şeful organizaţiei de tineret al filialei judeţene PDL Iaşi, Radu Ursanu, care a apărut la un moment dat la conferinţa ad-hoc ţinută în stradă a declarat că e regretabil că unii înţeleg să piardă.

„PDL nu propovăduieşte nepotismul. Numărul delegaţilor s-a stabilit conform statutului. Au fost 40 de tineri pe fiecare colegiu care au votat. În sală au fost vreo 50-60 de tineri care nu aveau carnet de partid. Nu e de ajuns să fii tânăr, trebuie să te implici. Cei care au confirmat că au avut o activitate susţinută au fost desemnaţi ca participanţi. Selecţia a fost făcută de responsabilii de colegii, totul fiind corect”, a aspus Radu Ursanu.

Mâine, au loc alegerile la organizaţia judeţeană de tineret a PDL Iaşi, Radu Ursanu concurând pentru un nou mandat de preşedinte.

„Nu ştiu dacă s-au mai înscris şi alţii”, a precizat Ursanu.

Forfota din această după-amiază de la sediul PDL Iaşi a stârnit atenţia Poliţiei Comunitare. Un poliţist şi-a făcut apariţia în zonă, interesându-se de motivul staţionării unui grup de 15 oameni pe trotuar. După ce a aflat despre ce e vorba, poliţistul a părăsit locul ineditei conferinţe.

UPDATE 1: Deputatul Daniel Oajdea a solicitat CODA din PDL Iasi repetarea alegerilor, sustinand ca o parte dintre tinerii din colegiul 9 (Dacia) nu au fost lasati sa voteze.

UPDATE 2: Organizatia de tineret a PDL a reactionat, intr-un comunicat, la decizia lui Oajdea de a contesta alegerile:

„1.     In data de 10 februarie 2011 a fost trimisa o solicitare tuturor coordonatorilor de colegii (parlamentarilor din municipiu ) prin care s-a cerut baza de date cu tinerii care s-au implicat in activitatile din colegii. Nu suntem vinovati ca cei care lucreaza la cabinetul domnului deputat nu citesc e-mail-urile.

2.     Desi demnitarul sustine ca tinerii din colegiul dumnealui nu au avut drept de vot, lista de prezenta il contrazice.

3.     Insasi sefa de cabinet a domnului deputat Oajdea, in persoana domnisoarei Catarau Ana Maria, a fost aleasa in Biroul Permanent Local de Tineret al Municipiului Iasi”, se arata in comunicatul OT al PDL Iasi.

Politica

Comentarii

37 comentarii to “Învinsul alegerilor de la juniorii pedelişti din municipiu vrea reluarea scrutinului. Şeful PDL tineret Iaşi: E regretabil că unii nu înţeleg să piardă (UPDATE)”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)