Declaraţii entuziaste la semnarea protocolului USL Iaşi. Lăsăm pentru PDL 10 primării în judeţ, şi aşa prea mult, spune Fenechiu

Lume multă la semnarea protocolului USL la Iaşi, eveniment la care au luat parte şi liderii naţionali Victor Ponta şi Crin Antonescu.

În ciuda a două bâlbe, savurate de cei prezenţi, aparţinând lui Fenechiu şi Antonescu, ambii spunând Uniunea Social Democrată în loc de Uniunea Social Liberală, declaraţiile au fost entuziaste.

„În sală sunt reprezentaţi peste 92 la sută din locuitorii judeţului. Avem aici toţi primarii de municipii şi oraşe. În total sunt prezenţi 82 de primari din totalul de 98. Sunt şi câţiva de la PDL. N-o să-i prezint pentru a nu le crea probleme”, a spus Fenechiu.

El a mai afirmat că USL va lăsa doar 10 primării pentru PDL în judeţ, spunând că şi aşa sunt prea multe.

„USL nu are cum fi înfrântă la Iaşi”, a comentat Fenechiu.

În sală, pe lângă reprezentanţii PSD şi PNL, aşezaţi unii în stânga, ceilalţi în dreapta, au fost văzuţi şi decanii Nicu Gavriluţă şi Nicolae Ţăranu, de la Filosofie, respectiv Construcţii, rectorul Viorel Munteanu de la Arte şi Bogdan Simionescu de la Institutul Petru Poni.

Deşi  a fost anunţat că va sosi la eveniment, rectorul UMF Vasile Astărăstoae nu a participat la momentul semnării protocolului.

Documentul a fost semnat de liderii locali ai celor 3 partide, Relu Fenechiu, Gheorghe Nichita şi Vasile Şalaru.

Cât îi priveşte pe Crin Antonescu şi Victor Ponta, aceştia au precizat că nu Iaşul şi Moldova în general reprezintă problema pentru USL, unde se va câştiga detaşat, ci Ardealul, unde se vor mai găsi câţiva care să-l urmeze pe Boc.

Atmosfera a fost una de optimism, Antonescu şi Ponta fiind relaxaţi pe toată durata evenimentului.

La conferinţa de presă, nimic nu a tulburat liniştea celor doi şefi de partide. Nici măcar faptul că unii din cei care nu vor fi desemnaţi candidaţi la alegerile viitoare e posibil să se supere şi să plece. Lucru recunoscut de Antonescu.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Declaraţii entuziaste la semnarea protocolului USL Iaşi. Lăsăm pentru PDL 10 primării în judeţ, şi aşa prea mult, spune Fenechiu”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)