Alegeri cu scandal la filiala municipală a PDL Iaşi. Spânu câştigă cu 7 voturi în faţa lui Oajdea. Învinsul a părăsit sala şi anunţă că va contesta alegerile

Deputatul Marius Spînu a fost ales azi preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Iaşi. Contracandidatul său deputatul Daniel Oajdea, care a pierdut la diferenţă de numai şapte voturi, a părăsit sala, alături de susţinătorii săi, şi a anunţat că va contesta rezultatul scrutinului.

Alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale a PDL Iaşi s-au desfăşurat la Teatrul Luceafărul şi au fost marcate de dispute aprinse între taberele reprezentate de cei doi candidaţi la şefia filialei, deputaţii Marius Spânu şi Daniel Oajdea.

În funcţia de preşedinte al filialei municipale a fost ales deputatul Marius Spînu, care l-a învins la o diferenţă de şapte voturi pe singurul său contracandidat, deputatul Daniel Oajdea. În total au votat 431 de delegaţi, 216 dintre aceştia votând cu Spînu, iar 209 cu Oajdea, şase voturi fiind anulate.

Imediat după anunţarea rezultatului, deputatul Daniel Oajdea l-a felicitat pe Spânu pentru victorie, însă după alte 30 de minute a urcat din nou la tribună şi a cerut repetarea alegerilor pentru postul de preşedinte, motivând că Spânu nu a obţinut jumătate plus unu din voturi din numărul total al celor care s-au prezentat la urne.

“Conform statutului, câştigătorul se validează cu 50 la sută plus unu din voturi. Au fost 431 de voturi, deci 50 la sută înseamnă 215,5 voturi, iar 50 la sută plus unu înseamnă 216,5 de voturi. Cu alte cuvinte, pentru a câştiga, domnul Spânu trebuia să obţină 217 voturi, iar el a avut 216″, a explicat Daniel Oajdea.

Întrucât procesul de votare a continuat, cu alegerea celorlalte funcţii de conducere, deputatul Oajdea a părăsit sala, alături de cei peste 200 de delegaţi care i-au acordat votul.

El a spus că va contesta rezultatul alegerilor la Biroul Permanent Naţional al PDL, întucât a fost încălcat statutul partidului.

Proaspătul şef al filialei municipale a PDL, Marius Spânu a declarat că nu e corect ca atunci când pierzi o competiţie să părăseşti sala.

„Palma ne-a fost adresată tuturor. Îi invităm pe cei care au plecat să revină lângă noi, pentru a continua lucrările”, a spus Spînu.

Membrii PDL Iaşi din tabăra Oajdea nu au mai revenit în sală.

Flutur, inainte de a incepe macelul: Atacurile din interiorul partidului nu sunt in regula

La lucrările Consiliului de Coordonare Local al PDL Iaşi a participat şi Gheorghe Flutur, care n-a asistat decât la prima parte a întrunirii.

El le-a spus membrilor PDL Iaşi că au nevoie de o echipă de conducere pe care să o respecte, precizând că atacurile din interiorul partidului nu sunt în regulă.

„Aşteptăm din capitala Moldovei o echipă constructivă. În ultimii ani PDL Iaşi s-a uitat cu invidie la alte judeţe. Îmi doresc să depăşiţi acest moment, să începeţi să vă legitimaţi liderii şi să-i respectaţi. Câştigarea Iaşiului este obiectiv naţional pentru PDL, va trebui să fie principala noastră preocupare. Ca să câştigăm alegerile locale, trebuie să începem cu Iaşiul, cu Timişoara şi Constanta. Iaşiul este o miză uriaşă”, a spus Gheorghe Flutur.

Alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene a PDL sunt programate pentru finalul lunii mai, după Convenţia Naţională a partidului.

Şi-au anunţat candidaturile senatorul Dumitru Oprea, deputaţii Nicuşor Păduraru şi Petru Movilă, precum şi fostul preşedinte al filialei, Dan Cârlan.

Politica

Comentarii

13 comentarii to “Alegeri cu scandal la filiala municipală a PDL Iaşi. Spânu câştigă cu 7 voturi în faţa lui Oajdea. Învinsul a părăsit sala şi anunţă că va contesta alegerile”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)