Paşte în Bucovina

Primăvara, Bucovina e o splendoare. Aer curat, oameni primitori şi multă linişte. La Suceviţa, în prima zi de Paşte, mănăstirea a fost mai tot timpul aglomerată (inclusiv turişti francezi şi greci), iar la pensiunile bune din zonă puteau fi zărite multe maşini cu număr de Bucureşti si putine cu numar de Iasi.

Singurul oficial ajuns prin zonă a fost ministrul Administraţiei Constantin Igaş, care s-ar fi odihnit, potrivit oamenilor locului, vreo două zile într-o pensiune primitoare de lângă Putna.

Bucovina e frumoasă, însă punctul slab rămâne infrastructura. Azi, drumul de întoarcere spre Iaşi a fost un chin. O singură bandă pe mers e o pedeapsă de sărbători. Noroc de drumul european, între Tg Frumos şi Iaşi, cu amendamentul că, pe segmentul amintit, regulile de circulaţie sunt respectate doar când prin preajmă apare vreo patrulă a Poliţiei rutiere.

Apropo de Rutieră, în seara asta am văzut puzderie de poliţişti pe drumuri, semn că oamenii îşi fac treaba. Partea proastă e că băieţii (nu toţi!) stau pitiţi pe după colţuri sau după dealuri, poate-poate îi prind pe şoferii indisciplinaţi.

Una peste alta, sărbătorile de Paşte sunt pe sfârşite. Mulţi aşteaptă deja 1 mai, doar că anul ăsta, pentru cei care n-au consultat calendarul, ziua muncii pică duminica.

PS: Le mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de Paşte, fie că au fost SMS-uri, fie mailuri… Cât despre expeditori, nu e frumos să bârfeşti, dar în unele cazuri, surprizele au fost mari de tot! Nu voi dezvălui identitatea personajelor respective, însă gestul le dezvăluie clar intenţiile pentru anul electoral viitor!

Diverse

Comentarii

3 comentarii to “Paşte în Bucovina”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)