Şapte ore de dezbateri la PDL Iaşi. Ce a fost în spatele uşilor închise

Blaga, Paleologu şi Boc au venit pe rând în faţa pedeliştilor ieşeni, pentru a-şi prezenta moţiunile. La final, fiecare a ieşit cu declaraţii de presă, cel mai spumos fiind Paleologu, care a recunoscut că din sală i s-a propus să candideze şi la şefia PDL Iaşi.

„O să mă gâdesc la asta, pentru că sunt legat de Iaşi”, a spus Paleologu, recunoscând însă apoi că totul e o glumă.

Cel mai acid a fost Radu Berceanu, susţinător al taberei Blaga. El a atacat-o în special pe Elena Udrea, despre care a spus că nu ştie să facă deosebirea între bitum şi asfalt, dar vorbeşte despre proiectul cu 10.000 de kilometri de drumuri judeţene.

De asemenea, Berceanu a spus că în 2002, în timp ce se lupta cu PSD, „unele blonde erau cu Bittner şi Petrache”, doi oameni controversaţi de afaceri.

La ieşirea din sală, Blaga n-a spus mare lucru presei, la fel nici Boc, însă ambii au declarat că sunt mulţumiţi de modul în care au decurs discuţiile de la Iaşi.

Ce s-a petrecut în spatele uşilor închise a fost însă mult mai interesant.

Daniel Oajdea a întârziat 10 minute la dezbaterea moţiunii lui Boc, iar după ce a intrat în sală, s-a aşezat direct pe scaunul premierului, acesta din urmă fiind în picioare la microfon. Din sală s-au auzit râsete, iar Oajdea a cedat locul, după ce a fost atenţionat de Flutur asupra gafei.

Daniel Oajdea a recunoscut incidentul, spunând însă că a fost chemat la prezidiu.

„Doar nu m-am dus de unul singur. M-au chemat acolo, eu am văzut scaunul gol şi m-am aşezat. A râs şi premierul, iar eu i-am spus că aşa e când te ridici de pe scaun, îl ocupă alţii”, a afirmat Oajdea, care a părăsit sala cu un sfert de oră înainte de finalul întâlnirii pedeliştilor ieşeni cu Boc.

Un alt schimb de replici a avut loc dimineaţă, între Petru Movilă şi Vasile Blaga. Totul ar fi pornit, potrivit unor participanţi, de la unele aprecieri ale lui Movilă la adresa situaţiei din filiala ieşeană.

Momentul nu a fost gustat de Blaga, care i-a spus că el se află în campanie şi nu Movilă. Ba mai mult, Blaga i-ar fi luat microfonul, spre surprinderea deputatului ieşean, spunându-i totodată că ştie tot ce face Movilă la Iaşi.

Contactat telefonic, Movilă a confirmat existenţa incidentului, dar a spus că nu e vorba de un clenci, ci doar de un schimb de replici.

Cea mai lungă întâlnire cu pedeliştii ieşeni a avut-o Boc (două ore şi jumătate), în timp ce dezbaterea lui Blaga a durat două ore şi zece minute.

Cei doi nu s-au întâlnit, Blaga părăsind Iaşul la ora 13.30. Boc a ajuns la Iaşi la ora 15.

Boc l-a înţepat indirect pe Blaga, spunând că este mândru că nu e susţinut de Ponta la şefia PDL. Recent, Ponta a spus că şi-ar dori ca Blaga să câştige confruntarea din PDL, pentru că e un om cu care se poate discuta.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Şapte ore de dezbateri la PDL Iaşi. Ce a fost în spatele uşilor închise”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)