Mutarea lui Ponta cu Vanghelie, avertisment pentru baronii PSD. Fiori reci şi pentru Nichita

O decizie luată pe nepusă masă, dar cu implicaţii profunde asupra PSD. Mutarea lui Ponta cu înlocuirea lui Vanghelie de la şefia PSD Bucureşti are pe de o parte scopul de a obţine controlul asupra celei mai mari organizaţii din ţară, în perspectiva alegerilor locale de anul viitor, dar e şi un avertisment pentru liderii din teritoriu.

Printre cei care au motive să nu se simtă bine în partid e şi Gheorghe Nichita, şeful social-democraţilor ieşeni.

Nichita a intrat deja în colimatorul liderilor naţionali, nu atât pentru votul pro-Geoană de la ultimul congres, ci mai ales pentru gafa cu atacul la senatorul Florin Constantinescu, candidat PSD la CJ, în chestiunea cuburilor cu naftalină.

Pe de altă parte, târgul evident pe care Nichita îl face cu Fenechiu (de genul: eu iau primăria, tu CJ-ul), e deranjant pentru un partid care în 2008 a câştigat ambele posturi.

Oricât de puternică ar fi relaţia Ponta-Crin, PSD nu va accepta să piardă fără luptă postul de la CJ. Partea proastă pentru Nichita e că o parte dintre pesediştii ieşeni s-au prins de şmecheria blatului.

Vestea şi mai proastă pentru liderul local al social-democraţilor, e că de şmecherie s-a prins şi centrul. Iar Ponta nu seamana deloc cu Geoană!

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Mutarea lui Ponta cu Vanghelie, avertisment pentru baronii PSD. Fiori reci şi pentru Nichita”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)