Pleşu despre Băsescu: Nu are nici un fel de respect şi de simpatie pentru oamenii cu carte

Andrei Pleşu îl atacă pe Traian Băsescu, într-un interviu postat pe blogary.ro. Pleşu afirmă că pragmatismul notoriu al preşedintelui l-a facut să simtă rapid că dă foarte bine să fie înconjurat de intelectuali.

„Nu uitaţi cum a câştigat el primele alegeri. Când a câştigat împotriva lui Năstase, intelectualii sunt cei care l-au votat şi, în general, micul procent de oameni care erau, în principiu, din categoria anti-Năstase, anti-Iliescu. Ăştia, în general, erau intelectuali. Atunci a apărut normal ca el să mizeze pe ăştia, deşi nu este sigur că e convingerea lui intimă că sunt utilizabili”, a declarat Andrei Pleşu.

“Opţiunea lui şi criteriile lui au fost pragmatice, nu intelectuale, să nu ne facem iluzii. Deci cine îşi imaginează că el a spus: Mă, mie îmi trebuie nişte băieţi fini, oameni citiţi, iar atunci îi aleg pe cutare şi pe cutare… Nu! El a spus: Mie mi-ar trebui să ies pe scenă anturat de o echipă care să sune frumos la ureche, ceea ce a şi făcut, dar e important să ştim că n-a făcut-o fiindcă iubeşte cultura şi pe intelectuali. Experienţa mea personală cu el este că el nu are niciun fel de respect şi de simpatie umană pentru oamenii de carte. El, în sinea lui, are un hohot de râs când se gândeşte la băieţii ăştia”, a mai spus Pleşu.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Pleşu despre Băsescu: Nu are nici un fel de respect şi de simpatie pentru oamenii cu carte”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)