Filiala ieşeană a PC, prinsă în cleşte. Care sunt variantele conservatorilor

Anunţul oficial al înscrierii lui Ciuhodaru în UNPR ar putea veni în câteva zile. Nu este exclus ca mutarea să vină chiar la finele acestei săptămâni, când şeful UNPR Gabriel Oprea ar putea veni la Iaşi.

În această situaţie, PC Iaşi e în ofsaid. Care sunt variantele pentru liderii locali ai conservatorilor:

1. Filiala nu va avea candidat propriu nici la primărie, nici la CJ. În aceste condiţii, şefii locali trebuie să facă pace cu Nichita şi Fenechiu. Aproape exclus, în urma schimburilor acide de replici între Vasile Şalaru (PC) şi preşedinţii PSD şi PNL Iaşi. Ba mai mult, Fenechiu este cel care a cerut plecarea PC din USL. Şalaru a şi spus că în USL, PC Iaşi nu poate obţine mare lucru, adica un loc eligibil la consilieri locali şi unul la CJ.

2. PC Iaşi merge separat de USL. Varianta are mici şanse să se materializeze. Filiala trebuie să găsească o locomotivă după plecarea lui Ciuhodaru, ceea ce nu e deloc simplu, având în vedere penuria de candidaţi credibili pentru primăria Iaşi.

3. O parte din filiala PC, inclusiv actualii lideri, migrează la UNPR alături de Ciuhodaru. Şalaru are relaţii bune cu actuala şefă a UNPR, Luminiţa Iordache, încă din vremea când ambii erau la PSD Iaşi, în mandatul Solcanu. Pe la colţuri se vorbeşte inclusiv despre posibila preluare a filialei municipale a UNPR de către actualii şefi PC.

Cât de curând, PC Iaşi se va întruni în şedinţă, pentru a decide ce are de făcut. Mai ales că pe zi ce trece organizaţia pare prinsă tot mai mult într-un cleşte, între PSD-PNL şi blocul puterii. Şi fără candidat valabil la primărie.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Filiala ieşeană a PC, prinsă în cleşte. Care sunt variantele conservatorilor”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)