Năstase: În 2014 poate vine un guvern liberal şi un preşedinte de la PSD

Pentru prima dată, un important lider PSD spune că social-democraţii ar putea da candidatul la Cotroceni în 2014. Într-un interviu acordat „Evenimentului zilei”, Adrian Năstase afirmă că nu exclude ca, în 2014, să se facă o rocadă în USL în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale.

“Discutăm despre variante absolut teoretice, dar vreau să fie foarte clar că noi nu ne propunem să-i păcălim pe liberali”, a declarat Năstase.

În varianta de acum, PSD dă premierul (Victor Ponta), în timp ce liberalii vor pune candidatul la preşedinţie (Crin Antonescu).

Afirmaţia lui Năstase arată o posibilă nemulţumire în partid legată de faptul că PSD ar putea pierde fotoliul de la Cotroceni în 2014.

Funcţia e cu atât mai importantă cu cât preşedintele e cel care dă undă verde noii majorităţi parlamentare. Iar cum în 2016 sunt noi alegeri parlamentare, preşedintele instalat în 2014 e cel care va face cărţile.

Nu e exclus ca PSD să se teamă că în ipoteza în care Crin ajunge la Cotroceni, PNL să formeze o altă majoritate parlamentară, din care să lipsească PSD.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Năstase: În 2014 poate vine un guvern liberal şi un preşedinte de la PSD”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)