Cum s-a făcut din nou PDL Iaşi de râs

PDL Iaşi e o filială vie. Atât de vie, încât una votează consilierii, altceva spun parlamentarii. Totul a pornit de la distincţia oferită rectorului UMF Vasile Astărăstoae pe 14 octombrie, când profesorul ieşean a fost făcut cetăţean de onoare al oraşului.

Faptul că Astărăstoae merită acest titlu nu încape îndoială, singurul lucru discutabil fiind momentul ales de primarul Nichita. Dar şi modul în care consilierii şi-au dat acordul.  

PDL Iaşi şi-a dat din nou în petec. Pe un subiect pe care partidul ar fi trebuit să cânte pe o singură voce. Mai întâi a fost decizia consilierilor PDL de a se abţine de la vot ieri în CL. Azi au ieşit la rampă o parte dintre vajnicii parlamentari democrat-liberali, dar şi Dan Cârlan, fostul lider al filialei.

Tonul l-a dat Mihaela Popa, cu o postare laudativa la adresa lui Astarastoae pe blogul personal. A urmat, tot pe blog Dan Cârlan, primul care le-a arătat obrazul consilierilor locali din PDL.  Punctul pe «i» a fost pus de deputata Cristina Dobre, cea care recunoaşte că pe un subiect important, ar fi trebuit sa existe o decizie unanimă în interiorul partidului.

Cine şi unde a greşit? Are vreo vină liderul grupului de consilieri municipali, Gabriel Surdu? Sunt parlamentarii nişte sfinţişori, care ies la cules de puncte abia după ce „fapta” a fost comisă? Cine a împiedicat partidul să gândească unitar, astfel încât să nu existe astfel de bâlbe? Până vom afla răspunsurile, PDL Iaşi mai bifează un subiect ratat.

La fotbal, ratările se răzbună chiar pe parcursul meciului. În politică, e la fel, doar ca ratările din timpul mandatului se contabilizează la final.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Cum s-a făcut din nou PDL Iaşi de râs”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)