Pe Nichita îl doare în şpiţ de imaginea Iaşului

Vineri seară, Antognoni, Gentile, Paolo Rossi şi Schilacci au fost la Iaşi. Nu e o delegaţie oarecare de italieni sosiţi în târg, ci garnitura anilor 1982, care a cucerit titlul mondial la fotbal.

Pe un teren din Tudor Vladimirescu (???) s-a jucat un meci istoric, România-Italia, o reconstituire a senzaţionalei partide dintre cele două naţionale din 83, câştigată atunci de tricolori.

Pe marele iubitor de fotbal Gheorghe Nichita l-a durut în şpiţ că foştii campioni mondiali au venit la Iaşi. Dom’ primar nu doar că n-a sprijinit acţiunea, ci nici măcar n-a ajuns la „stadionul” dintre căminele studenţeşti.

E drept că iniţiatorul manifestării a fost pedelista Claudia Ursu, însă e trist că un astfel de meci nu s-a putut desfăşura pe stadion (e al lui Nichita, cumva?), în condiţii decente. Colac peste pupăză, italienii au plecat pe jos câteva sute de metri, după ce autocarul a fost oprit la stradă de poliţiştii locali.

Politica n-ar trebui să conteze în astfel de momente. Indiferent cui aparţine iniţiativa (PSD, PNL sau PDL), momente de gen reprezintă un bun prilej pentru promovarea oraşului.

Degeaba ne batem cu pumnul în piept că suntem oraş european al sportului dacă ne batem joc de o acţiune care înseamnă ceva pentru Iaşi.

Explicaţia nepăsării lui Nichita e simplă. Tot ce nu e patronat de edilul pesedist e marginalizat, ridiculizat, ba chiar sabotat. Dacă Antognoni sau Rossi s-ar fi tras în poză cu Nichita la primărie, fiţi siguri că altul ar fi fost comportamentul primarului. Dar aşa, de ce naiba să gireze primăria o iniţiativă din care Nichita să nu câştige nimic?

Cititi pe aceeasi tema articolul din Gazeta Sporturilor: Votati Antognoni!

Administratie, Sport

Comentarii

6 comentarii to “Pe Nichita îl doare în şpiţ de imaginea Iaşului”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)