De Ziua Naţională, 1.000 de oameni s-au adunat în centru pentru a asista la sărăcia ideilor şefilor Iaşului

Ce program va fi la Iaşi de ziua naţională, m-a întrebat ieri un amic, dornic să-şi ducă puştiul pentru a vedea parada militară din centru. I-am spus că mare lucru nu va fi în Piaţa Naţiunii. Aceleaşi discursuri goale, slujba obişnuită, depunerile de coroane şi o paradă timidă a câtorva detaşamente de militari.

Într-adevăr, manifestările de la Iaşi au semănat mai degrabă cu cele dintr-un oraş oarecare din Moldova, Panciu, Bârlad sau Dorohoi.

Primarul Gheorghe Nichita s-a dus la Bruxelles pentru a primi o simplă „hârtie” prin care Iaşul e declarat oraş european al sportului, în timp ce şeful de la CJ Constantin Simirad a preferat să fie aproape de Gabriel Oprea, la manifestările oficiale din Capitală.

Cine e vinovat pentru „sărăcia” evenimentelor din oraş? Prefectul, primarul sau şeful de la CJ? Probabil, fiecare are partea sa de vină. Patriotismul oficialităţilor e calculat azi în voturi, iar 1 decembrie a încetat să mai aducă beneficii electorale. Autorităţile nu mai au imaginaţie, pentru că ele însele nu mai au încredere în simboluri.

Apropo, de unde poate fi cumpărat un steag în oraş?

Administratie

Comentarii

7 comentarii to “De Ziua Naţională, 1.000 de oameni s-au adunat în centru pentru a asista la sărăcia ideilor şefilor Iaşului”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)