Continuă meciul Adomniţei-Oprea. Ce-i spune liberalul şefului PDL Iaşi

Mai întâi a fost postarea lui Cristian Adomniţei pe blog în legătură cu amendamentele respinse la buget, cu privire la Iaşi. A venit rapid răspunsul liderului PDL Iaşi Dumitru Oprea, pentru ca azi, Adomniţei să reacţioneze, tot pe blogul sau. Iată ce scrie deputatul PNL:

«Printre mai multe probleme de rezolvat astazi in Bucuresti, am reusit sa citesc si raspunsul, cel putin arogant, al domnului senator Oprea la comentariul meu intitulat “Un adevar pentru Iasi”. In respectivul comentariu aratam cum, la absolut toate amendamentele la buget importante pentru Iasi, echipa domnului Oprea nu numai ca nu a sustinut interesele Iasului ci, cu exceptia domniei sale, toti cei noua parlamentari au Puterii au lipsit din sala.

Eu am formulat foarte atent intrebarile mele deschise adresate domnului Oprea. Imi permit sa le reiau, intr-o formula si mai clara. Claritatea nu ar fi necesara pentru ca domnia sa sa inteleaga intrebarile, a facut acest lucru din prima incercare, ci pentru a-i fi de ajutor sa nu mai eludeze raspunsurile.

1.       Filarmonica.

Cel mai drag proiect al meu si cel mai putin costisitor. Raspunsul a fost ca sumele consistente alocate Universitatii de Arte, pentru corpul trei, se regasesc in Programul de investitii publice din bugetului Ministerului Educatiei.

Eu spun ca nu se regasesc, de aceea am si facut amendamentul. Prin urmare, domnule senator, sunteti dumneavoastra amabil sa indicati si pagina din acest program (anexa 3 / 25 / 28, pag. 1 – 25) sau (de la 1 la 218, anexa nr. 3 / 25 / 29, fisele obiectivelor), sau oricare alta din bugetul MECTS, in care este cuprins acest obiectiv?

Daca nu gasiti, domnule senator, va rog sa renuntati la discursul atotstiutor, complet nejustificat de arogant, si sa intelegeti ca exact acesta este cel care sta cel mai mult in drumul dvs. de a realiza ceva pentru Iasi. Acest lucru vi-l spun tocmai ca fost ministru al educatiei.

Primul pas inspre a rezolva o problema este sa realizezi/accepti ca o ai.

2. Aeroportul.

Solutia concesionarii este noua dvs. scuza acum pentru lipsa finantarii. Astept cu interes sa vad cum o va si aplica tovarasul dvs. de la putere, dl. Simirad. Pana acum ceva vreme, domnul Carlan, colegul dvs. de partid, ne vindea scuza ca aeroportul Iasi nu se regasea in bugete pentru ca finantarea va veni pe “facilitatea Schengen”. Vi se pare de trista amintire? S-a intamplat cand erati dvs. senator iar dl. Carlan seful dvs. Toate acestea sunt doar cateva dintre “realizarile” PDL referitoare la aeroport.

3.  Spitalul regional de urgenta si

4.  Autostrada Iasi – Targu Mures

Aici regasim cele mai mari esecuri ale guvernarii dvs.

Domnule senator, cand vorbeam de faptul ca sunteti un fin cunoscator si practicant al jocului dublu, in sensul in care una spuneti la Iasi si alta votati la Bucuresti, in raspunsul dvs. referitor la aceste doua proiecte mai gasim o data dovada. Daca dvs. sunteti multumit cu raspunsurile pe care vi le dau, cu un evident dispret pentru Iasi, colegii si sefii dvs. de partid Anca Boagiu si Emil Boc, pentru a va concedia repede, asta nu inseamna ca noi toti putem fi inselati la fel. Nu cred ca dvs. realizati faptul ca, in loc sa livrati o implinire pentru ieseni, (cum ar fi prima cazma pentru oricare dintre cele doua santiere), dvs. ne livrati o noua scuza si, in acelasi timp, o speranta desarta. Sunt convins ca dvs. faceti acest lucru chiar cu convingere, gasindu-va singur motive dvs. si colegilor dvs. susmentionati pentru aceste esecuri.

Domnule senator, pentru a avea o minima urma de credibilitate aceasta noua explicatie a dvs., permiteti-mi sa pun o singura intrebare aici,  comuna pentru cele doua proiecte:

Ati auzit de vreun obiectiv de investitii, cat de cat cunoscut in tara, care sa fi fost realizat sau macar inceput prin PPP (parteneriat public privat)?

Dar de vreunul necunoscut pana acum noua?

Aici ma refer la PPP, asa cum ati promis dvs., si nu la contracte de asociere in participatiune intre autoritatile publice locale, companii sau alte entitati de stat si investitori privati.

Astept cu nerabdare raspunsurile dvs. si va asigur, domnule senator Oprea, ca nu ma numar printre cei absolut convinsi ca ati inchinat Iasul Sucevei doar pentru a fi sef la PDL, asa cum facea in vremuri de trista amintire tot un senator, tot profesor, tot la Universitatea Cuza, dl. Solcanu.

Macar de orgoliul dvs. mai sunt inca sigur».

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)