Despărţire definitivă de PDL. Oajdea votează mâine moţiunea de cenzură a USL

Deputatul independent Daniel Oajdea anunţă că va vota mâine moţiunea de cenzură depusă de USL.

Acest lucru înseamnă practic despărţirea definitivă de PDL. El a fost exclus recent din PDL, decizia fiind luată de Biroul Permanent Naţional al partidului. Verdictul final urmează să fie luat de Consiliul de Coordonare, însă prin acest ultim gest, e clar că Oajdea şi-a tăiat orice punte de colaborare cu democrat-liberalii.

„Voi vota moţiunea înaintată de USL, intitulată «După 22 ani, Democraţia este în pericol». Cei cu putere de decizie, indiferent de culoarea politică, vor avea mereu tendinţa de a concentra în mâinile lor cât mai multă putere. Ori, astfel de porniri alterează democraţia şi trebuie combătute”, explică Oajdea.

El spune că un guvern care amână alegerile şi schimbă regulile de organizare a acestora în mod unilateral, prin asumarea răspunderii, atentează la democraţie.

„Tot mai mulţi cetăţeni sunt scârbiţi de clasa politică şi nu mai participă la procesul de votare. Guvernanţii s-au gândit că vor ieşi mai bine dacă vor năuci puţinii votanţi rămaşi, prin comasarea alegerilor, astfel încât oamenilor să le fie cât mai confuz pe cine şi pentru ce funcţie votează”, adaugă deputatul de Dacia.

Oajdea consideră ridicol şi pueril argumentul că prin comasarea alegerilor s-ar economisi 22 milioane de euro la bugetul de stat.

„Democraţia nu se cuantifică în bani, iar economia invocată nu este vitală pentru ţară”, mai spune Oajdea.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Despărţire definitivă de PDL. Oajdea votează mâine moţiunea de cenzură a USL”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)