Păduraru: Candidez pentru Parlament, dar nu exclud şi alte provocări majore

Deputatul PDL Nicuşor Păduraru anunţă pe blogul său că va candida din nou pentru Parlament, însă adaugă că e pregătit şi pentru alte „provocări majore”.

Cu alte cuvinte, el nu exclude o posibilă candidatură la alegerile locale, fie la primărie, fie la Consiliul Judeţean.

Pe de altă parte, Păduraru vrea ca 2012 să fie anul bunului simţ, însă recunoaşte că şansele ca acest lucru să se şi întâmple sunt reduse.

În plus, deputatul ieşean afirmă că se va rupe de scena politică generală, pentru a se individualiza local.

Iată ce scrie Nicuşor Păduraru pe blogul său:

«Aş vrea să fie un an al bunului simţ, deşi nu avem prea mari şanse. Nu de alta, însă secretele seducţiei politice nu prea includ arme precum bunul simţ sau realismul. Se şi vede din comportamentul public al unor lideri politici intens mediatizaţi.

• Seducţia politică va fi cumva gestionată şi de mine. Nu sunt însă prea dotat cu capacitatea de a oferi circ estetic. Aşa că voi fi nevoit să mă şi “rup” cumva de scena politică generală pentru a mă individualiza local. Oferta de seriozitate şi capacitatea de a fi folositor ar trebui să fie preferabilă jocurilor de imagine iar eu insist în continuare să îmi păstrez stilul. Nu înseamnă că voi evita oferta de echipă, nu poţi fi eficient de unul singur însă nici nu vreau să îmi asum deficienţe de integritate sau etică care nu mă caracterizează.

• Haosul generalizat al autorităţii fără responsabilitate, a determinat în percepţia publică o pierdere a capacităţii de a separa şi identifica cauza de efect. La ora actuală nimeni nu distinge administraţia centrală de cea locală iar efectele răului suprem numit criză mondială au la noi în ţară explicaţii nerealiste centrate pe politic şi mai puţin pe comportamentul socio-economic.

• Vreau un an cu lumină. Un an în care să fie preferaţi cei care au un cult pentru a fi folositori celor din jur. Mă interesează mai puţin sau chiar deloc personajele bântuite de minciună sau lipsa propriei demnităţi. Lumea lor nu îmi aparţine. Vă doresc succes şi vouă celor oneşti şi înţelepţi.

• Voi candida din nou pentru Parlamentul României însă nu exclud şi alte provocări majore. Prioritara va fi capacitatea de a fi folositor ieşenilor. Cine se teme de mine politic e bine să îşi cultive temerile, va avea motive serioase».

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Păduraru: Candidez pentru Parlament, dar nu exclud şi alte provocări majore”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)