Mihaela Popa propune închiderea grădiniţelor şi şcolilor până trece gerul

Vicepreşedintele PDL, senatorul Mihaela Popa susţine că grădiniţele şi şcolile, clasele I-IV, ar trebui închise în această săptămână, în condiţiile în care s-a anunţat cod portocaliu de ger, iar temperaturile vor coborî până la minus 27 de grade.

„Nu este corect să îi obligăm pe copii să îndure gerul şi nu cred că poate fi vorba de acumulare de cunoştinţe în timp ce tremură de frig.  Nu vreau să îmi reamintesc de perioada în care copiii erau obligaţi să vină la şcoală chiar dacă asta îi putea costa sănătatea şi uneori chiar viaţa, când predam cu mănuşi, iar apa în şcoală era îngheţată”, afirmă Mihaela Popa.

Potrivit acesteia, cel mai important pentru societate este sănătatea copiilor.

„Avem datoria nu să îi chinuim în frig, ci să le oferim condiţii optime pentru a învăţa”, a adăugat vicepreşedintele democrat-liberal.

Senatorul Mihaela Popa a anunţat săptămâna trecută că va iniţia o dezbatere publică privind oportunitatea reducerii vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă, până la 1 februarie.

Ea a precizat că, dacă vacanţa de iarnă ar fi mai lungă, copiii din mediul rural nu ar mai fi nevoiţi să meargă kilometri întregi prin zăpadă pentru a ajunge la şcoală.

Diverse

Comentarii

2 comentarii to “Mihaela Popa propune închiderea grădiniţelor şi şcolilor până trece gerul”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)