Calculele lui Oprea: Parcul din faţa Teatrului din Iaşi costă 455 euro/mp. Pentru lucrări similare, la Braşov s-au plătit 86 euro/mp, iar la Cluj 57

Se va face sau nu parcare subterană în faţa Teatrului Naţional? Nimeni nu ştie exact. Primăria ar vrea, PDL se opune. Chestiunea va fi repusă pe tapet mâine în sedinţa de CL.

Consilierii locali ai PDL nu vor vota proiectul modernizării parcului Teatrului Naţional, întrucât liderii democrat-liberali spun ca nu au primit garanţii că acolo nu se va face parcare subterană.

Şeful PDL Iaşi Dumitru Oprea a afirmat azi că suprafaţa parcului ce urmează a fi refăcut este de 22.000 de metri pătraţi, iar valoarea proiectului se ridică la 10 milioane de euro.

El spune că, pe metrul pătrat, costul rezultat este de 455 de euro, cu mult mai mult decât preţurile achitate de alte primării din ţară pentru lucrări similare.

„La Cluj, un parc de 140.000 metri pătraţi a costat 8,8 milioane de euro, adică 57 de euro pe metrul pătrat. La Braşov, un parc central a costat 1,2 milioane de euro, costul pe metru pătrat fiind de 86 de euro. Cu banii care se cheltuie la Iaşi poate fi ridicată o clădire de lux”, a afirmat Dumitru Oprea.

El adaugă că la viteza cu care sunt executate proiectele în Iaşi, şantierul din faţa Teatrului s-ar transforma într-o „groapă de lungă durată”.

„La pasajul de la Hală, am avut o viteză de 0,78 de metri pătraţi pe zi. Faceţi un calcul în cât timp termină ei o lucrare de 22.000 de metri pătraţi”, argumentează Oprea.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)