Scrisoarea Mihaelei Popa către Ponta după scandalul cu Şova de la RealitateaTV

«Ati anuntat public ca Dan Sova este noul purtator de cuvant al Partidul Social Democrat, fiindu-i recunoscute, probabil, unele veleitati de comunicator, atat in interiorul partidului, cat si in spatiul
public. Constat, astfel, ca in PSD, amenintarea, badarania si calomnia ajung sa fie premiate.

• Va reamintesc faptul ca senatorul Dan Sova mi-a adus grave injurii in cadrul unei recente emisiuni televizate, la care am participat alaturi de alti cativa invitati. Am fost amenintata de catre Dan Sova ca ma va “calca in picioare”,ca va “afla ceva despre mine”, probabil pe modelul  “calomniaza, calomniaza, ca tot ramane ceva”.

• Este un episod regretabil, pe care ca femeie, dar si ca politician, incerc sa-l uit cat mai curand. Faptul ca Dan Sova m-a acuzat ulterior ca as minti este cu atat mai josnic din partea sa, in aceeasi masura ca violenta verbala in sine.

• Ca senator al Romaniei, dar si ca cetatean responsabil, nu mi-as putea permite vreodata sa proferez public un neadevar, mai ales unul care poate fi foarte usor verificat – dat fiind faptul ca incidentul a avut mai multi martori. Dupa cum puteti deduce, nu este vorba despre cuvantul meu impotriva cuvantului senatorului Sova – un studio intreg a fost martor la badarania fara margini a acestuia!

• In calitate de politician, toate actiunile mi le-am construit in virtutea bunului simt, a moralitatii si respectului fata de ceilalti. Am sperat intotdeauna ca tanara generatie de politicieni – din care faceti parte si dumneavoastra, si senatorul Dan Sova – sa fie un exemplu pentru o intreaga clasa politica ce incearca pe mai departe sa se consolideze si sa evolueze in Romania. Ceea ce s-a intamplat in emisiunea la care am facut referire,dar si negarea acestei realitati, atat de catre Dan Sova, cat si de catre dumneavoastra, ma face sa cred ca acest ideal devine din ce in ce mai indepartat.

• Un presedinte de partid care „acopera” o astfel de fapta se descalifica pe sine, dar anuleaza si verticalitatea si moralitatea pe care ar trebui sa le aplice in politica de promovare a tinerilor in partidul pe care il
conduce. Doresc sa va intreb daca, in calitate de tata si de sot, ati accepta vreodata, fara sa luati nicio atitudine, ca partenera dumneavoastra de viata sa fie amenintata, in orice context – official sau neoficial – ca va fi calcata in picioare? Ma intreb daca, din aceasta perspectiva, ati lua sau nu vreo atitudine.

• Va cer, domnule Ponta, sa va informati cu privire la agresivitatea si amenintarile proferate de Dan Sova si sa luati atitudine, public, astfel incat acest personaj sa nu mai aiba ocazia de a se manifesta precum un bataus de pe strada in relatia cu adversarii politici sau cu electoratul».

Politica

Comentarii

4 comentarii to “Scrisoarea Mihaelei Popa către Ponta după scandalul cu Şova de la RealitateaTV”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)