Dumitru Oprea închide portiţa negocierilor cu UNPR: Un reprezentant UNPR s-a grăbit, anunţând alianţa cu PNG. I se potrivesc natural, populismul şi discursurile deviante

«Administraţia Iaşului trebuie scoasă din imobilism. E obligatoriu pentru a urni lucrurile în oraş şi judeţ. De aceea, PDL a invitat UNPR pentru a pune bazele unei colaborări. Care părea că prinde contur. Până când s-a cerut ca PDL să renunţe la orice candidatură proprie. O pretenţie prea mare.

În mod normal, discuţiile ar fi trebuit să continue. Însă, un reprezentant UNPR s-a grăbit să facă un nou exerciţiu de imagine, anunţând alianţa cu PNG. Nu e neapărat o surpriză, ştiind că i se potrivesc, aproape natural, populismul şi discursurile deviante.

Prin urmare, lucrurile încep să se mai clarifice, cel puţin în competiţia pentru Primărie. Ieşenii vor avea de ales între o ofertă de management şi trei proiecte populiste. Între un plan concret de administraţie modernă şi promisiuni goale de conţinut. Lupta nu va fi dusă împotriva a trei adversari, ci a unuia singur – demagogia falimentară. Iar ieşenii simt de 9 ani de zile ce înseamnă această formă de administrare. Iaşul, totuşi, are nevoie de altceva», scrie Dumitru Oprea pe blogul său.

Reacţia sa vine ca urmare a anunţului lui Tudor Ciuhodaru că va candida la primăria Iaşi din partea Alianţei pentru Iaşi.

Prin ceea ce spune, Oprea închide practic portiţa oricăror negocieri cu UNPR, intenţia sa de a candida la primărie devenind acum clară.

Mai mult, el încearcă să arate că ieşenii vor avea de ales între soluţia PDL (cea cu managementul) şi alte trei variante populiste (Nichita, Ciuhodaru, Oajdea).

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Dumitru Oprea închide portiţa negocierilor cu UNPR: Un reprezentant UNPR s-a grăbit, anunţând alianţa cu PNG. I se potrivesc natural, populismul şi discursurile deviante”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)