Joaca de-a politica. De ce merită PDL tot ce i se întâmplă

Pentru PDL e tot mai clar. Va pierde alegerile. Întrebarea e cât de drastică va fi înfrângerea, pentru că nimic nu se mai poate întâmpla în lunile scurse până la alegeri. Într-un fel, partidul îşi merită înfrângerea, pentru că n-a ştiut anul trecut, la congres, să analizeze, să taie şi s-o ia de la zero.

Emil Boc ar fi trebuit schimbat nu doar de la şefia guvernului, ci şi de la şefia PDL. Democrat-liberalii n-au făcut asta, din calcule interne. N-au gândit în termeni electorali, iar partidul plăteşte.

Orice ar spune unii, plecarea lui Frunzăverde e o pierdere mare pentru PDL. Iar exemplul său va fi urmat probabil şi de alţi democrat-liberali. Posibil ca şi mulţi uneperişti se întreaba acum dacă nu cumva e mai profitabil să revină la matcă.

De ce se întâmplă toate astea? Pentru că politica e doar a lor, nu a noastră. Dacă mâine, spre exemplu, un parlamentar de Iaşi al PDL ar bate la porţile PNL ar fi probabil primit cu braţele deschise. I-ar fi iertate toate păcatele. Din omul negru ar deveni omul galben. Adica bun si curat. La fel ar sta lucrurile şi dacă vreun pedelist local de vază s-ar duce la PSD. Aşa se întâmplă şi în celelalte judeţe. Se discută doar în termenii „tu câte voturi ai sau cu câţi primari vii?».

De ce e Frunzăverde mai bun la PNL decât la PDL? A fost mai activă Luminiţa Iordache după ce a trecut de la PSD sau UNPR? Nici vorbă. Contează doar binele lor, pentru că aceşti oameni n-au principii, n-au cuvânt, ci doar interese.

USL e acum cel tare, se va îngrăşa pe măsură. Peste 4 sau 8 ani roata se va întoarce. Alt partid va fi probabil pe val, iar şmecherii vor da năvală. Îi vor critica fără probleme pe şefii PSD sau PNL pentru a se înscrie în partidul nr. 1 al momentului.

Nu va conta doctrina, ci doar interesul. Mă tem că în aceste condiţii, românii nu vor năvăli la urne anul ăsta, ci dimpotrivă, vor vota cu scârbă. Dacă vor vota!

Politica

Comentarii

10 comentarii to “Joaca de-a politica. De ce merită PDL tot ce i se întâmplă”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)