Compromisuri de campanie

Iaşul e plin de politicieni care se cred inteligenţi. Unii chiar sunt, alţii doar mimează că au această calitate. Ultimii  se imagineaza mari jucatori, insa in realitate sunt niste bieti iepurasi care alearga bezmetic, fara a lasa ceva bun in urma lor.

Oraşul e bântuit de înţelegeri subterane, încât nu mai ştii cine joacă cinstit şi cine trişează. Până şi unele scandaluri par orchestrate, atacurile fiind doar de ochii lumii, pentru prostirea celor care stau pe margine. Dar despre acest tip de compromisuri voi vorbi cu altă ocazie, pentru că e mult de comentat aici.

La altceva m-aş referi în rândurile care urmează: la ceea ce se petrece în zona presei. Când intri ca ziarist într-o echipa de campanie fără nici o remuşcare, ceva nu e în ordine. Dacă vrei într-adevăr să participi la jocul politic, renunţi măcar temporar la scris (functie) şi anunţi public că două-trei luni eşti consilier, consultant sau purtător de cuvânt al unuia sau altuia dintre candidaţi.

Nimic din toate astea nu se petrece la Iaşi. Unii jurnalişti (ba chiar şefi de gazete) au ajuns să urce pe scenă alături de candidaţi la primărie. Evident, fiecare gazetar are propriile simpatii. Însă există o limită peste care nu se poate trece. Iaca la Iaşi se poate! Trist peisaj!

Media, Politica

Comentarii

6 comentarii to “Compromisuri de campanie”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)