PSD taie elanul liberalilor cu suspendarea lui Băsescu. Ce ascunde ultima declaraţie a lui Hrebenciuc

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc (PSD) a afirmat că suspendarea preşedintelui Traian Basescu nu poate fi acum o prioritate. El a spus că acest subiect va putea fi adus pe ordinea de zi după luna februarie a anului viitor. “Din februarie încolo este pe ordinea de zi”, a declarat Hrebenciuc.

Afirmaţia liderului PSD nu pică bine celor din PNL şi PC (Dan Voiculescu), care l-ar fi vrut suspendat pe Traian Băsescu cât mai repede.

Declaratia «îl suspendăm din februarie încolo» e mai degrabă o tragere de timp a pesediştilor pe acest subiect. În orice caz, pentru PSD suspendarea nu e o prioritate.

Nu este exclus ca PSD să aibă un alt plan în privinţa alegerilor prezidenţiale din 2014. Social-democraţii sunt conştienţi că prietenia cu liberalii s-ar putea rupe oricând, caz în care funcţia de preşedinte devine extrem de importantă.

Dacă îl „scapă” pe Antonescu la Cotroceni, paradoxal, PSD nu mai e atât de sigur că rămâne la guvernare. Dreapta s-ar putea oricând reunifica, caz în care social-democraţii pot fi trimişi din nou în opoziţie.

Din acest motiv, PSD ar putea adopta tactica aşteptării, preferând rămânerea lui Băsescu la Cotroceni. În 2013, un PSD întârit va emite pretenţii pentru funcţia nr. 1 în stat. In acel moment, social-democraţii s-ar putea debarasa de liberali, propunând candidat propriu la preşedinţie.

Asteptam replica liberalilor la declaratia-surpriza a lui Hrebenciuc.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “PSD taie elanul liberalilor cu suspendarea lui Băsescu. Ce ascunde ultima declaraţie a lui Hrebenciuc”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)