Ciuhodaru către Nichita: Profitaţi în campanie de toată logistica de care dispuneţi ca primar. Nu v-aţi mai gândit la ieşeni, ci doar la ciolan

«Domnule Nichita, vă cunosc năravurile, ticurile, frustrările şi puţinele realizări. Vă simt  panica şi criza care vă cuprinde din cauza timpului scurt rămas până la alegeri, timp care nu mai lucrează în favoarea d-voastră. Consider că lucrurile importante trebuiau făcute la timp. Pentru d-voastră lucrurile au avut, se vede, nevoie de un timp, un timp electoral, pentru a putea fi tăiate fundele unor realizări pe jumătate. Mă amuză comunicatele prin care trâmbiţaţi că “USL respinge campania electorală murdară”. Domnule Nichita, dumneata cum îţi faci campania?

• În primul rând e grotesc şi de tristă amintire, sub demnitatea oricărui candidat, să te foloseşti de inocenţa unor copii pe care să-i înarmezi cu sloganuri de partid, pe care să-i pui să te ovaţioneze ca pe “cel mai iubit fiu al urbei”. De fapt accesele dumneavoastră dictatoriale, dar şi colaborarea cu fosta Securitate, vă plasează într-o tristă perioadă în care din păcate aţi reuşit să întoarceţi ieşenii.

• De când aţi început campania, dar şi înainte, ca orice mic dictator, v-aţi acoperit de zeci de cerberi din cadrul acelei poliţii personale, denumită Poliţia Locală, în timp ce ieşeanul de rând este dator doar să plătească, fără să beneficieze de siguranţă.

• De când aţi început campania aţi profitat de toată logistica de care dispuneţi ca primar, aţi aruncat -o cu orice preţ în luptă, nu v-aţi mai gândit la ieşeni, ci doar la ciolan, la propriul suces electoral.

• De când a început campania aţi făcut tot ce este posibil pentru a vă atrage capital electoral folosind pârghiile de care dispuneţi ca primar. Aţi băgat ultimele fărâme de fonduri din bugetul local pentru a arăta ieşenilor cât de bine puteţi îngrăşa porcul în ajun.

• Precum un tată care şi-a abandonat copilul 9 ani de zile, veniţi acum în ultimul ceas ca să-i furaţi sufletul cu o jucărie frumoasă. Ruşine!

• Domnule Nichita, luaţi mâna de pe banii ieşenilor şi folosiţi-vă elegant şi cu fair play de ceea ce dispuneţi pe linie de partid.

• Astăzi s-a inaugurat Palasul, un proiect care sper că va aduce Iaşului un plus de siguranţă economică, de imagine şi mândrie locală. Nu am fost să-l văd, dar mă voi duce după ce vă veţi fi terminat numărul electoral alături de bunul d-voastră şef, premierul Victor Ponta

• Dacă cineva face campanie electorală murdară în acest moment, acela este doar Gheorghe Nichita. Înconjurat în permanenţă de poliţia de casă, semn de maximă laşitate arătând încă o dată că îi este frică de ieşeni, înconjurat de funcţionari, care în loc să se ocupe de cetăţean, sunt luaţi şi îmbrăcaţi ca nişte marionete cu tricouri şi şepci roşii, Nichita încearcă magistral de prost să recâştige încrederea ieşenilor pe care îi redescoperă la fiecare 4 ani».

SURSA: Scrisoare deschisă adresată de Tudor Ciuhodaru lui Gheorghe Nichita

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)