MRU pentru Ziarul de Iaşi: Iau serios în calcul o candidatură la parlamentare în Iaşi

Veti participa, fie ca lider al unei constructii politice, fie ca simplu candidat, la alegerile parlamentare din toamna?

Mihai Răzvan Ungureanu: E mult spus lider al unei constructii politice. Va pot raspunde simplu. Da, iau foarte serios in calcul o candidatura la alegerile parlamentare de la sfarsitul lui noiembrie si, evident, daca acest lucru se va intampla, nu se va intampla decat in orasul meu natal.

Din partea PDL sau din partea platformei politice pe care ati initiat-o?

MRU: Nu sunt lucruri care se exclud aici. N-am cum sa spun acum din partea cui pentru ca aceasta presupune o relatie acceptata de ambele parti. Dar pot sa va spun ceea ce voi reprezenta. Nevoia de schimbare a politicii in Romania.  Initiativa nu poate deveni un partid politic

Dar acestei candidaturi trebuie sa-i dati o formula juridica. Veti candida ca independent sau din partea Initiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), pe care ati anuntat-o recent,si care ar urma sa devina partid?

MRU: Nu, ICCD nu poate deveni un partid politic, nu vad momentan aceasta posibilitate. De altfel, Initiativa nu a fost inca lansata. A fost doar un anunt la care, observ, se raspunde cu un enorm interes, dovada fiind miile de mesaje pe care le-am primit de la cetateni dezamagiti de politica. In ce formula voi candida vom vedea, deocamdata suntem intr-o campanie locala. Dupa ce aceasta campanie locala se inchide ceva se va intampla.

Citiţi integral interviul acordat de fostul premier Ziarului de Iaşi

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)