Ponta, primele huiduieli de când e premier. S-a întâmplat la Iaşi, înaintea deschiderii Palas. Protestatarii au fost amendaţi, cu 700 de lei de căciulă

Persoanele care l-au huiduit azi la Iaşi pe premierul Victor Ponta, la ieşirea din clădirea unde a avut loc o întâlnire cu primarii USL din judeţ, au fost amendate cu 700 de lei, fiecare, pentru tulburarea liniştii publice.

„Au fost legitimaţi şi amendaţi”, a afirmat Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. El a spus că grupul era format din şase persoane.

Unul dintre protestatari, Sorin Bălănescu, preşedintele FAPTA şi totodată candidat la primăria Iaşi din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor, a declarat că nu are cunoştinţă că ar fi fost amendat, ci doar că i-au fost verificate actele.

„Eu nu ştiu nimic. De ce să ne amendeze? Am fost legitimaţi de forţele de ordine, dar nu au spus că ne amendează. Păi trebuiau amendaţi şi cei care au aplaudat, nu? Că erau şi de-ai lor. Ce-am făcut? Nu am înjurat, ci am spus că sunt hoţi şi corupţi”, a afirmat Sorin Bălănescu.

Premierul Victor Ponta, care s-a întâlnit dimineaţă, la Iaşi, cu primarii USL din judeţ, a fost huiduit, la ieşirea din clădirea în care a avut loc întâlnirea, de un grup format din mai multe persoane, care au scandat “Hoţii, hoţii!” şi “Trădătorii”.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu primarii USL din judeţul Iaşi, apoi a susţinut o conferinţă de presă, iar la ieşirea din hotelul unde au avut loc cele două evenimente a fost întâmpinat de mai multe persoane care l-au huiduit, strigând “Hoţii, hoţii!” şi “Trădătorii”.

Protestatarii au scandat “Hoţii, hoţii!”, “Trădătorii”, strigându-i lui Victor Ponta că-l protejează pe Năstase.

Premierul a fost însoţit de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, lider al organizaţiei judeţene a PSD, de preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu şi de alţi lideri locali ai USL, alături de care a plecat pe jos, de la hotelul respectiv, la Ansamblul Palas ridicat în centrul Iaşiului şi care este inaugurat joi.

În faţa clădirii din care a ieşit Victor Ponta se aflau şi peste 200 de simpatizanţi USL, aceştia aplaudând în momentul în care premierul a ieşit din clădire, Ponta continându-şi drumul fără a se opri la protestatari.

În zonă au fost mobilizate importante forţe de ordine, însă nu s-au produs incidente.

Tot joi dimineaţă, premierul Victor Ponta a fost abordat de un ieşean, în curtea Catedralei Mitropolitane, acesta reproşând faptul că Justiţia nu-i face dreptate într-un litigiu de fond funciar.

„În ce ţară trăim, domnule Ponta? Am un teren, pentru care mă lupt de atâţia ani cu primăria”, s-a plâns ieşeanul.

La rândul său, Victor Ponta i-a răspuns: „Nu mă bag la Justiţie. Le pot cere celor de la CSM să verifice”.

În momentul în care Ponta urca în maşină, însoţit de primarul Iaşiului Gheorghe Nichita, bărbatul a replicat: „Nu mai râdeţi domnule Nichita. Aţi distrus ţara cu corupţia voastră”.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit joi dimineaţă cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, la Catedrala Mitropolitană.

Politica

Comentarii

6 comentarii to “Ponta, primele huiduieli de când e premier. S-a întâmplat la Iaşi, înaintea deschiderii Palas. Protestatarii au fost amendaţi, cu 700 de lei de căciulă”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)