Dumitru Oprea: Ponta, doctor în plagiat

«Mărturisesc faptul că mi-e greu să cred ce se întâmplă în aceste zile în învățământul românesc. Sunt de o viață în domeniu, cu bunele și relele lui. Așa ceva nu mi-a fost dat să văd până acum. Este uluitor cum un întreg aparat ministerial se pune de-a curmezișul unei analize privind corectitudinea unui titlu academic. Descinderea ministrului învățământului la ședința CNATDCU pentru a-i forța pe membrii ei să tacă m-a lăsat fără cuvinte. E atitudinea unei persoane lipsite de orice scrupule, care nu se teme de nimic, nu-i pasă de norme, de principii sau măcar de ce ar spune lumea. Așa se explică și mania de a desființa orice comisie care ar putea spune că împăratul (sau, în fine, doctorul) e gol.

• Atitudinea sfidătoare și abuzurile ministrului sunt oblăduite chiar de șeful-plagiator. Domnul fost doctor Ponta a stârnit acest delir autoritar încă din prima secundă de mandat. Iar acum încearcă să-și spele propriile nereguli cu ajutorul subalternilor umili.

• Marea durere este însă că autoritarismul și agresivitatea instituțională s-au abătut asupra școlii. Ce să creadă copiii care vor da bacalaureatul în curând? Până acum un an, li s-a tot transmis că totul trebuie să fie corect. Că școala e cinstită și așteaptă oameni cinstiți. Că nu se copie la bac, așa cum nu se fură în viață. Nici bunuri materiale, nici idei. Numai că premierul, ministrul, secretarii de stat (adică sistemul însuși) le spun că se pot clădi cariere pe nimic. Compensând cu păcăleală și sfidare. Dar, există și o parte bună a lucrurilor în tot acest circ urât. Tinerii care vor păși spre maturitate pot să învețe o mare lecție de viață de la domnul Ponta: e adevărat, poți păcăli pe mulți, o țară întreagă, un timp. În schimb, oamenilor nu le trebuie mai mult de 2 luni să vadă cu adevărat cine ești.

• Demisia de onoare este așteptată, dar răul făcut mediului educațional greu va fi reparat!».

SURSA: Blogul lui Dumitru Oprea, liderul PDL Iasi

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Dumitru Oprea: Ponta, doctor în plagiat”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)