Cum explică Ivan mutarea congresului socialiştilor de la Bucureşti la Bruxelles

“Ar fi fost inoportună desfăşurarea Congresului Socialiştilor Europeni în România, în contextul luptei stârnite de PDL, care a acaparat total scena politicii interne în ultima perioadă. PSD nu a dorit ca întreg evenimentul să fie acoperit de manipulările specifice ale PDL, care adesea au fost preluate fără niciun fel de discernământ de către colegii lor din PPE. Având în vedere faptul că un eveniment de o asemenea anvergură nu putea fi amânat, PSD a optat pentru cea mai bună soluţie posibilă: mutarea Congresului la Bruxelles”, susţine Cătălin Ivan, şeful europarlamentarilor PSD.

Europarlamentarul social-democrat a declarat că PSD a dorit protejarea Congresului şi a dezbaterilor serioase de “atacurile dezlănţuite” ale PDL.

El a adăugat că, dacă Congresul PES s-ar fi desfăşurat în România, liderii europeni ar fi fost nevoiţi să comenteze teme complet aberante, precum desfiinţarea Curţii Constituţionale, arestarea judecătorilor sau legalitatea procesului de suspendare a preşedintelui, în loc să dezbată problemele esenţiale ale UE.

“Am văzut deja cât de departe pot merge suporterii lui Traian Băsescu cu minciunile şi am văzut disponibilitatea şocantă a celor din PPE de a prelua şi propaga acele minciuni, chiar dacă ele fac mult rău României. Noi, cei din PSD, nu am vrut ca şi familia noastră politică să fie victimă a acestui gen de atacuri gratuite şi nemeritate”, a mai spus Ivan.

Politica

Comentarii

6 comentarii to “Cum explică Ivan mutarea congresului socialiştilor de la Bucureşti la Bruxelles”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)