Despre mutarea cu Surdu la PDL: Decât să alegi copia USL, mai bine votezi originalul

Textul de mai jos l-am publicat pe jurnalvirtual pe 11 august, când a apărut prima dată zvonul cu înscăunarea lui Gabriel Surdu la PDL Iaşi. Vorbele rămân valabile:

«Plantarea lui Gabriel Surdu în fruntea PDL Iaşi ar fi cu siguranţă bomba anului în politica ieşeană. Om influent în târg, cu rădăcini adânci în PSD, Surdu este exact personajul politic care ar pune cruce PDL Iaşi. Filiala ar fi îngropată definitiv.

Când pui în frunte omul acuzat că a pactizat cu USL (Nichita) în fostul CL, lucrurile sunt clare.

PDL Iaşi ar deveni USL2, iar mulţi s-ar întreba, pe bună dreptate, dacă nu e mai avantajos să alegi originalul decât copia.

La Iaşi, PDL n-a fost niciodată o filială vie, care dă semne că se poate reforma. S-au aciuat tot felul de oameni, preocupaţi de propriile interese. Au apărut aripi şi aripioare, s-au dat ghionturi în văzul lumii şi s-au născut orgolii cât cuprinde. Cand cineva a ridicat capul, a fost pocnit rapid prin mizerii aparute in presa de santaj.

Centrul a tolerat stupul de la Iaşi, ba în unele momente a turnat gaz peste foc, prin amânarea luării unei decizii ferme. Amintiţi-vă doar de „epoca” Cârlan. Omul pierdea scrutin dupa scrutin, dar era sustinut de cine trebuie de la Bucuresti.

PDL Iaşi nu are în momentul de faţă un personaj de forţă care să preia hăţurile organizaţiei şi să pună lucrurile în ordine.

Însă mutarea cu Surdu-preşedinte ar fi o greşeală capitală. Mai bine ar veni cineva din afară, un personaj curat, cu vederi recunoscute de dreapta. Cine accepta bine, cine nu, la revedere. Si asa PDL e la un nivel sub care nu mai are cum sa scada».

Revenind la formula surpriza discutata intens in ultimele zile, care este electoratul lui Gabriel Surdu? Pe cine reprezintă el? Până la urmă ce vrea de fapt PDL? Doar să aibă intrare în primăria lui Nichita? Dacă da, atunci liderii de la centru ar trebui s-o recunoasca.

Vasile Blaga ar trebui să mediteze la toate astea! Dacă nu, atunci să spună deschis că banii bat principiile!»

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Despre mutarea cu Surdu la PDL: Decât să alegi copia USL, mai bine votezi originalul”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)